Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST

'Večera za 5 na selu': Oliverini recepti oduševili su goste, a možete ih probati i vi!

Image
RTL.hr/ 14.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo

Makedonka pita pasrmajlija

Sastojci:

250 mil vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

10g kvasac 

2 žlice masl ulje

1 zlica secera

Malo soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

400-450 brasno

Nadjev

500gr carsko meso

Crvena paprika 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Crni papar

Origano

Malo ulja 

Svinska mast

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3 Jaja 

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Zamijesiti od navedenih sastojaka dizano tijesto, a meso marinirati sa začinima i sirovo, zajedno s pancetom poslagati po tijestu, najbolje u glinene plitice. Staviti peći nekih 30ak minuta ili dok ne porumeni i pred kraj zaliti s umućenim jajima.

Glavno jelo 

 Rolada od svinjetine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci

1.5kg svinjetina kare

2 crvene rog paprike

250 g svježi sir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4 kom kiselih ribanih krastavaca

100g mozzarelle ribane

1 žlica smeđi šećer

1 žlica soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1 žlica papra

1 žlica crvene paprike

3 zlice soja sos

2 žlice senfa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1dl cole 

1 žlica česnjak

Priprema:

Otvori se svinjetina /rolada i napravi se marinada od smeđeg šećera, soli, papra, crvene paprike, soja sosa, senfa, cole, češnjaka - namaže se rolada i pokrije 15 min 

Napravi se namaz od svježeg sira, kiselih krastavaca, mozzarelle i soli 

Napune se rog crvene paprike sa namazom. 

Stave se rog paprike u svinjetinu i zamota. 

Svinjetinu zalijemo sa ostatkom marinade i pečemo 180 / 45 min

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Grafče na tafče 

 500 gr bijeli grah Tetovac 

1glavica luka

1dl ulja 

2 suhe paprike crvene

1 ljuta paricica

1 zelena paprika

Sol

Papar

Lovor

Crvena mljevena paprika

Priprema 

Ovo je jelo najbolje kada se priprema u nekoj plićoj zemljanoj posudi. Potreban je krupniji grah Tetovac. Kuhati ga s lovorom, paprom u zrnu i suhim paprikama, a zatim ocijediti. Luk narezati na tanke listiće i na laganoj vatri pustiti da požuti na ulju. Začiniti ga crvenom paprikom i maknuti s vatre. U zemljanoj posudi poredati red graha, pa red luka i tako do kraja. Na kraju završiti s grahom, paprike staviti odozgo, dodati malo papra i soli ako je potrebno. Po potrebi, doliti i malo vode u kojoj se kuhao grah. Zapeći ga u toploj pećnici око 30 min. Ovo se jelo služi toplo ili hladno, po želji.

Posna sarma bez mesa 

1 glavica kupusa 

Malo ulja

2 mrkve

1poriluk

50g riže 

Sjeckana rajcica 250g

Vageta

Sol

Papar

Crvena mlj paprika

Priprema

Na malo ulja izdinstajte poriluk i mrkvu.Zatim dodajte sjeckana rajčica i riža, kad se na pola sve skuha dodajte začine. Operite listove sarme i punite. U veci lonac poslaže se i zalije sa pasatom i peče se 2 h zatvoreno i jos 30 min otvoreno.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Desert

Baklava 

Sastojci 

500 gr kore tanke za pitu

Fil

- 400 gr. mljevenih oraha

- 50 ml. ulja

- 100 ml. vode

- 2 vrećice vanilin šećera

- 5 žlica šećera u prahu
- 5 žlica pšeničnog griza

Premaz:

- 150 gr. margarina

- 50 ml. ulja

Sirup:

- 1000 ml. vode

- 650 gr. šećera

- 2 limuna

Sastojke za fil izmiješati. Rastopiti margarin pa dodati ulje. Raširiti jednu koru, premazati sa dvije žlice premaza, staviti drugu koru, premazati jednom žlicom premaza. Na kraj kore staviti fil, dobro ga pritisnuti da se ne rasipa pa motati čvrst rolat. Rolate slagati u veliku podmazanu tepsiju i isjeći na manje rolice.

Sve dobro premazati premazom i staviti da se peče na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Pečene baklave ostavite da se ohlade pa preliti vrelim sirupom.

Kuhajte šećer, vodu i kriške limuna oko 15 minuta od točke vrenja. Prelivene baklave ostavite najmanje 4 sata da stoje a najbolje do sutradan.

RTL.hr/ 14.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču