Moja obitelj ima 400-tinjak maslina pa smo, osim prerade ulja, krenuli u konzerviranje maslina... Dragi je bodul iliti čovjek s otoka pa smo tako krenuli u preradu ribe, voća, povrća, šipka, marmelade, samoniklog bilja... Samoniklo bilje je zdravo bilje i to pokušavamo staviti u teglice", kaže 40-godišnjakinja i otkriva kad je zavoljela kuhanje.
Ljubav prema kuhanju dogodila se tako što su mi neki ljudi rekli da ne mogu i ne znam kuhati pa inat, žensko kao žensko, Dalmatinka... Jedan je kuhar vjerovao u mene i rekao mi da od sutra kuham sama i da sam samostalni kuhar na jednom eventu, i to je bilo to. To je bila prelazna granica. I odonda kuham za ljubav, za život, dodatnu zaradu, što god...", kaže Ivana i dodaje da je u životu pokreće strast!
Sviram usnu harmoniku, tamburicu dangubicu, diple, lijericu, mandolinu, mandolu, gitaru, drombulje, ćurlik, dvojnice, frulicu... i tako unedogled. To su stari tradicijski instrumenti. Članica sam jedne udruge koja se bavi očuvanjem tradicijskog snimanja. I glazba, i kuhanje, i pjevanje, jer pjevala sam u klapi... sve ima istu poveznica, a to je strast... prema životu, kuhanju, prema onome što ne moraš raditi, nego voliš raditi i to je ključno. Ja to volim raditi! Ja volim pjevati, volim svirati, volim kuhati, i to je to!
Hoće li gosti prepoznati Ivanu strast i u večerašnjem jelovniku - ne propustite pogledati od 20 sati na RTL-u!