Večera za 5 na selu

Visoki bodovi za fantastičan jelovnik: Imamo Silvijanine recepte iz 'Večere za 5 na selu'

Silvijana je dobila visokih 38 bodova za ovu slasnu večeru.

RTL.hr
15.06.2022 15:00

PREDJELO

Za nabaujakod puine (ricotte)

200 grama puine

2 bjelanjka

2 žlice ribanog sira pecorino

sol, papar

za emulziju, maslinovo ulje i curry

pršut

Za kremu od paprike

2 crvene paprike pečene i oguljene

žlica passate od pomidora

2 dcl svježeg vrhnja za kuhanje

6 gr. listova želatine

kapula

sol, papar

list bosiljka

dimljeni losos

1. Nabujak od puine s pršutom

Domaća puina, pecorino, bjelanjak

peći na bagnomaria 20 minuta na 180

preliti s emulzijom od maslinovog ulja i currya

servirati uz par feta pršuta

2. Krema od crvene paprike s dimljenim lososom

pačenepaprike oguliti i izmiksati sa malo passate od pomidora, svježeg vrhnja i maslinovog ulja, povezati želatinom u listovima i hladiti u friđu par sati da se stisne....uz tu kupolicu servirati dimljeni losos i listić bosiljka

GLAVNO JELO

Janjeća koljenicu cca 2.5 kg

maslinovog ulje

passate od pomidora

dimljene paprike

sjeme korjandera

sol i papar

3 mrkve

korjencelera

glavica češnjaka

lovor

cimet

2 kapule

ružmarin

malo čilija

1 l crnog vina

1 l temeljca

Prilog

2 vezice divljihšparoga

4 krumpira

2 jaja,

ribani sir grana Padana

malo muškatnog oraščića, sol i papar

maslinovo ulje

malo temeljca

Marinirati janjećukoljenicu u pastiod maslinovog ulje, passate od pomidora, dimljene paprike,sjeme korjandera, sol i papar. Karamelizirati na maslinovomulju sa svih strana. Na masnoći prodinstati češnjak, kapulu, mrkvu, korijen selena, lovor i malo čilija.Vratiti janjetinu u posudu i zaliti obilato s suhim crnim vinom. Reducirati vino na pola te sve premjestiti u peć uz dodatak malo cimeta, ružmarina, lovora i temeljca. Peći barem 2 sata otklopljeno. Prilog janjetini, krumpir i divlje šparoge na panko posteljici...pečena u rerni dok ne porumeni.

Skuhati šparoge,prepeći i pomješati sa smjesom krumpira sličnom pireuu to ubaciti grana padano, jedno jaje i malo muškata i temeljca. Peći

20 min na 180 "

DESERT

vrhnje slatko

bijela čokolada 1/2 kg

1/2 kg tamne čokolade za kalupe

aroma maline ili kokosa

marcipana 1/2 kg ( 1/2 kg blanširanih i mljevenih bajama i 30 dkg štaub šečera, aroma gorke bajame)

30 dkg šećerne mase za modeliranje

ranije napravim marcipan, mljeveni blanširani i oguljeni bajamimiješani sa štaubšećerompodloga su mi za čokoladnu "torticu"punjenu ganache kremom od vrhnja i čokolade, ukrašenu cvijećem od šećernemase, druga je formica cigarete od šećernemase punjenemarcipanoms okusom maline.