Večera za 5 na selu

Vitello tonnato, ossobuco i suditrolski štrudel: Probajte sjajne Arnove recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Arno je nakon 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' odlučio doći u 'Večeru za 5 na selu'. Ovo su njegovi recepti!

RTL.hr
12.05.2022 12:45

VITELLO TONNATO
Sastojci:
Teletina 800 g
Celer 1
Mrkva 1
Kapula 1
Češnjak 1
Bijelo vino 250 g
Voda 1,5 l
Lovor 1
Klinčići 3-4 komada
Maslinovo ulje 3 žlice
Papar u zrnu
Sol

Umak sastojci:
Jaja 2 komada
Slane ribe file 3 komada
Kapari 4-5- komada
Tuna u ulju 100 g
Priprema:
Očistiti povrće i narezati. Meso očistiti od žilica, i
staviti sve u veliki lonac s povrćem i začinima, dodati vino i
vodu, te stavit kuhati. Kada zakuha maknuti pjenu s površine i
smanjiti vatru te kuhati 30-40 minuta. Kad je meso gotovo
izvaditi i pustiti da se ohladi. Maknuti papar, lovor i
klinčiće. Uzeti 1/3 juhe stavit kuhati da se reducira. Skuhati
jaja ,kada su gotova (9 minuta)spojiti s povrćem i tunom u
jednu zdjelu, dodavati juhu i se odraditi s blendereom, kada se
dobije glatka krema pustit da se ohladi. Na tanjur stavit tanko
narezano meso i preliti s umakom.

OSSOBUCO ALLA MILANESE
Sastojci:
Teleći koljenica (Ossobuco)
Goveđa juha 500 g
Kapula 2 komada
Brašno OO 50 g
Bijelo vino 50 g
Maslinovo ulje 50 g
Putar 40 g
Sol i papar
Kora limuna , peršin
Priprema:
U tavi staviti ulje dodati kapulu, dinstati dodati pola vina,
kada uvenu maknuti kapulu sa strane. meso zarezati na par mjesta
, zatim pobrašniti. U tavi dodati putar i ispeći meso 4 minute
sa svake strane, zaliti s vinom, kada ispari dodati kapulu i
juhu, smanjiti vatru i pokriti tavu. Nakon 30 minuta okrenuti
meso. Kada je gotovo servitati.

Prilog domaće tagliatelle
Tijesto:
200 g Brašno OO
2 jaja
2 Žlice maslinovog ulja
soli
Spojiti sastojke i ručno izmiješati, kada dobijete glatku masu
staviti u hladnjak 30 minuta. Nakon toga razvaljati tijesto i
napravit taglatelle na mašinicu. Skuhati u vreloj slanoj vodi
par minuta.

SUDTIROLSKI ŠTRUDEL

Sastojci:
Lisnato tijesto
Jabuke 750 g
Šećer 60 g
Prezla 60 g
Putar 60 g
Grožđice 50 g
Tostirani pinoli 25 g
Cimet 1 žličica
Rum ili rakija 2 žlice
Kora limuna

Priprema:
Razvaljati tijesto , grožđice staviti u rum , na putru
zapržiti prezlu da pozlati.Očistiti jabuke narezati na tanke
ploškice, staviti u zdjelu dodati pinole,koru limuna, cimet,
grožđice i pomiješati. Na tijesto premazati otopljeni putar,
staviti prezlu, zatim jabuke s dodatcima .Zamotati tijesto.
Staviti na pleh i peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta. kada je
gotovo servitati s kuglicom sladoleda od vanilije.