Večera za 5 na selu

Vlatkov 'baranjski lonac' i Rein perkelt: Donosimo najtraženije recepte prošlog tjedna 'Večere za 5 na selu'

Gledatelji su na društvenim mrežama 'Večere za 5 na selu' najviše tražili Vlatkov i rein recept za glavno jelo

RTL.hr
22.05.2023 16:00

Glavno jelo - Baranjski lonac

Sastojci:

Junetina od vrata bez kosti 2500 g

Ulja 100 ml

Luk crveni 5 glavica

Češnja b. luka 10 kom

Mrkve 600 g

Celer100 g

Peršina 50g

Paprike svježe 2 kom

Krumpir 1,5 kg

Kupus 1 kg

Meksička mješavina (smrznuta) 1 vrećica

Paprike sitne crvene 4 žlice

Paprike ljute 2 žlice

Soli 20 g

Vode da pokrije sve u loncu

Priprema:

Meso izrežemo na kocke i prodinstamo na tavi dok se sa svih strana malo ne zapeče, zatim mesu dodamo krupno narezani luk. Kada luk malo pusti vodu i postane proziran, sve prebacujemo u lonac. Mesu dodajemo ostale sastojke krupno narezane jedan po jedan. Na kraju stavljamo začine pa sve prelijemo vodom dok ne pokrijemo sve u loncu te to kuhamo dva sata. Nakon što je meso mekano, a povrće skuhano jelo, je spremno za posluživanje.

63619D11 (2).jpg

Glavno jelo: Sors - perkelt od smuđa i domaće tijesto sa sviježim sirom i pečenom slaninom

Priprema:

Sitno narezanu slaninu popržiti na malo masti kao i glavicu luka. Dodati vodu i domaću kuhanu rajčicu. Ostatak vode pomiješati s domaćom mljevenom paprikom i svim ostalim začinima. Unutra poslagati ribu i poklopiti kako bi došlo do brzog vrenja. Kad zavrije, odbrojavanje od pola sata počinje. Na 21. minuti dodajemo bijelo vino, a na 25. minuti (petminuta prije kraja) dodati mljeveni crni papar.

Tijesto: zamijesiti od brašna, jaja, vode i soli, izrezati na trake, skuhati na al dente (na zub) i pomiješati sa svježim sirom i puuuuuno pržene/preprečene slanine.

63620D11.jpg

Emisiju 'Večera za 5 na selu' ne propustite pogledati na PLAYU .