Glavno jelo - Baranjski lonac
Sastojci:
Junetina od vrata bez kosti 2500 g
Ulja 100 ml
Luk crveni 5 glavica
Češnja b. luka 10 kom
Mrkve 600 g
Celer100 g
Peršina 50g
Paprike svježe 2 kom
Krumpir 1,5 kg
Kupus 1 kg
Meksička mješavina (smrznuta) 1 vrećica
Paprike sitne crvene 4 žlice
Paprike ljute 2 žlice
Soli 20 g
Vode da pokrije sve u loncu
Priprema:
Meso izrežemo na kocke i prodinstamo na tavi dok se sa svih strana malo ne zapeče, zatim mesu dodamo krupno narezani luk. Kada luk malo pusti vodu i postane proziran, sve prebacujemo u lonac. Mesu dodajemo ostale sastojke krupno narezane jedan po jedan. Na kraju stavljamo začine pa sve prelijemo vodom dok ne pokrijemo sve u loncu te to kuhamo dva sata. Nakon što je meso mekano, a povrće skuhano jelo, je spremno za posluživanje.
Glavno jelo: Sors - perkelt od smuđa i domaće tijesto sa sviježim sirom i pečenom slaninom
Priprema:
Sitno narezanu slaninu popržiti na malo masti kao i glavicu luka. Dodati vodu i domaću kuhanu rajčicu. Ostatak vode pomiješati s domaćom mljevenom paprikom i svim ostalim začinima. Unutra poslagati ribu i poklopiti kako bi došlo do brzog vrenja. Kad zavrije, odbrojavanje od pola sata počinje. Na 21. minuti dodajemo bijelo vino, a na 25. minuti (petminuta prije kraja) dodati mljeveni crni papar.
Tijesto: zamijesiti od brašna, jaja, vode i soli, izrezati na trake, skuhati na al dente (na zub) i pomiješati sa svježim sirom i puuuuuno pržene/preprečene slanine.
Emisiju 'Večera za 5 na selu' ne propustite pogledati na PLAYU .