Play ponuda
Play ponuda
VEČERA ZA 5 NA SELU

Vrlo čudne zamjerke: Da smo u Francuskoj, možda bi Mirjana dobila bolje ocjene

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' ponovno smo bili u Tršću, ovaj put kod ugostiteljice Mirjane, koja je za ostale kandidate pripremila tradicionalan jelovnik koji se sastojao od predjela Goranska pašteta, glavnog jela Ptičice u gnijezdu te deserta Bobice u tijestu.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 22.9.2020. u 21:15
Play ponuda

Danas smo doznali da su Mirjana i jučerašnja domaćica Vazma sestrične koje se baš i ne vole pa bi moglo biti napeto. A dok Davor u kombiju pokušava od Mirjanina sina doznati što je kuhala, današnja domaćica tek postavlja tanjure. Goste je dočekala pred kućom s aperitivom, domaćom borovničkom i medicom. „Borovnička je bila malo jaka, ali u redu“, rekla je Vazma.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Prvo današnje jelo bila je pašteta od pastrve za koju se domaćica pohvalila da je dobila nagradu. „Jedva čekam da probam“, rekao je Davor, koji se od oduševljenja ustao kad ju je kušao. „Odlična je!“ rekao je i dodao da je Mirjana razvalila. „Da smo u Francuskoj, rekli bismo da je pašteta bila pun pogodak, ali ipak je ovo Gorski kotar“, komentirala je Vazma.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kao glavno jelo domaćica je poslužila junetinu punjenu mljevenim mesom s tjesteninom. „Ne vjerujem Ediju da nije znao što će njegova mama skuhati“, prigovarala Je Vazma, a Kati je bilo malo ružno što je rekla Ediju da je lažov. Vazma nije željela jesti junetinu jer ne voli rolano, pa je njezin komad naposljetku pojeo Davor! „Kakve veze ima je li zarolano ili je u sendivču ili ne znam čemu?“ čudio se Davor. „Glavno jelo mi je bilo dobro, ali po mom ukusu - malo preslano“, rekla je Kata.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Palačinke s borovnicama Mirjana je poslužila na kraju večere, a Edi je rekao kako bi volio kušati nešto što još nije probao. „Lagano zasitno za kraj“, rekao je Davor, Kati je bio dobar desert, no Vazma ne voli kombinaciju palačinki i borovnica. „Šlag je bio previše zgusnut i tvrd“, dodala je političarka. „Jela je palačinke sa žlicom“, ponovno se Davor čudio Vazmi i dodao: „Pojela ih je kao sarmu!“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Ubrzo je došlo najslađe iznenađenje - Mirjanine susjede s harmonikama koje su zasvirale i zapjevale. Nakon zdravice za kraj uslijedilo je ocjenjivanje. Edi je svojoj mami dao devetku, Davor je dao čistu desetku jer je sa svime bio prezadovoljan, Kata je dala osmicu jer joj je glavno jelo bilo preslano, a Vazma je dala peticu jer jela nisu bila striktno autohtona i nije joj se svidio okus.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kako će sutra u Čabru kuhati uvijek zabavni Davor, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELI IĆI

Kakva predivna gesta! Nikola je u 23 godine bio samo jedanput na moru, a Martina ga s obitelji pozvala k sebi u vikendicu

Play ponuda

Više s weba