sastojci za predjelo:
2 kg smrznutih plodova mora (dagnje, škampi, školjke)
1,5 dl ulja
limun
8 rajčica
2 glavice luka
nekoliko listova salate
2 krumpira
Plodove mora neodmrznute kratko skuhajte u malo slane vode, zakiseljene limunovim sokom. Pomiješajte ulje s limunovim sokom, maslinovim ulje, solju i paprom. Dodajte kuhani, narezani krumpir i narezanu rajčicu. Sve pomiješajte i ukrasite listovima salate.
sastojci za teletinu ispod peke:
2,5 kg teletine (flam, biftek)
10 dg masti
2 paprike
1,5 kg krumpira
50 g šampinjona i vrganja
2 glavice luka
1 lovorov list
mljevena paprika
sol, papar
200 ml bijelog vina
Pripalite vatru pomoću drveta bukve ili graba na šamotnoj ploči roštilja ili krušne peći najmanje jedan sat prije pečenja. Ogulite luk i krumpir. Meso začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Krumpir prema potrebi osušite (ne smije biti vlažan) pa narežite na četvrtine, a luk i papriku na veće kriške. Luk i papriku prelijte vinom i začinite. Prebacite krumpire u posebnu posudu pa prelijte rastopljenom masti i začinite. Peku premažite mašću pa na dno složite meso zatim luk, lovorov list, papriku i krumpir. Poklopite peku.
Pecite oko dva, dva i pol sata. Na pola pečenja otvorite peku. Krumpir prebacite na dno, tako da bude u soku od pečenja, a meso na vrhu peke.
sastojci za desert:
2 jaja
0,5 šalice šećera
prstohvat soli
0,75 šalice šampanjca
2 šalice brašna
ulje (za prženje)
1 banana
pekmez od jagoda
vrhnje za šlag
sladoled
Dodajte sastojke i pomiješajte, zatim dodajte šampanjac. Ispržite na tavi i punite pekmezom od jagoda, dodajte narezanu bananu i zamotajte. Sa strane se stavi šlag i kuglica sladoleda.