Večera za 5

Zbog gužve za stolom i dlake u jelu ukusna večera bez mesa pala u drugi plan!

Ovotjedno kuhanje i druženje u Večeri za 5 na selu" na Krku otvorila je buduća doktorica znanosti, 44-godišnja Jana, koja je ostale kandidate ugostiti u malom pitoresknom selu Gabonjin.

RTL TV
26.10.2020 21:06

Janin se jelovnik sastojao od predjela Kasnoljetna juha, glavnog jela Zapečeni pomidori i deserta Sirova torta, a kad su vidjeli da neće biti mesa, neki su se kandidati malo uplašili da će ostati gladni. Dosta skeptična večera", komentirala je Mirjana , a Ivan dodao: Izgleda mi kao dijetni meni tako da ću ja poslije ove večere - na još jednu večeru!"

Večera za 5 na selu

Nakon kratkog upoznavanja u kombiju, Jelena, Mirjana, Bojan i Ivan krenuli su prema večerašnjoj domaćici. Jana je za goste pripremila aperitive: bisku, glog i kurkumu. Mislim da su svi imali tremu tako da Janina nije puno odskakala", iskren je bio Bojan, a potom su svi nazdravili. Rakija od kurkume bila je izvrsna", rekla je Jelena.

Večera za 5 na selu

Domaćica je odlučila večeru poslužiti na terasi, gdje inače organizira obiteljska druženja. Bilo mi je neudobno", rekla je Mirjana, a Jelena dodala: Ja sam sjedila u nekoj rupi i bilo mi je jako neudobno i očekivala sam svečaniji stol." Jana je uskoro poslužila predjelo - juhu od povrća s heljdom. Bilo mi je iznenađujuće dobro", rekla je Mirjana kad je kušala juhu, no Ivanu je bilo malo bljutavo. Nije bilo nikako začinjeno", nadovezala se Jelena i objasnila kako su oni zato dodali čili.

Večera za 5 na selu

Za glavno jelo posluženi su zapečeni pomidori punjeni basmati rižom, tikvicama, shiitake gljivama i lisičarkama. Zvuči mi jako ukusno i primamljivo i htio sam to što prije probati", rekao je Bojan, kojem se kasnije svidio i okus. Ja sam najgore prošao zato što nisam ručao zbog ove večere", u šali je komentirao Ivan, koji nije bio oduševljen jelom, baš kao ni Jelena. Za jednu gala, lijepu večeru, za mene je to bilo jeftino", komentirala je, a nije bila sretna ni što je u salati našla dlaku!

Večera za 5 na selu

Došao je red i na desert - sirovu tortu od mrkve, grožđica i lješnjaka. Torta je svima jako lijepo izgledala i jedva su čekali da je probaju. Jana im je ponudila i čajeve - jedan od konoplje i ruže dok je drugi bio kombinacija iz njezina vrta. Nisam još nikad pila čaj od konoplje i bilo mi je zanimljivo", rekla je Jelena, kojoj se jako svidjela i torta, baš kao i ostalim kandidatima. Torta je izvanrednog okusa", komentirala je Mirjana.

Večera za 5 na selu

Tibetanske zdjele i gong bile su Janino iznenađenje, a potom su svi probali nešto odsvirati. Bilo mi je prekrasno iznenađenje", rekla je Mirjana, a Ivan dodao: Bilo je potpuno neočekivano i super." Na ocjenjivanju je Bojan dao desetku zato što mu je sve bilo savršeno - i atmosfera i hrana, Mirjana je dala sedmicu jer joj nije bilo udobno za stolom, Jelena je dala peticu zato što je našla dlaku u glavnom jelu, a Ivan je dao sedmicu zbog malo mjesta i aranžmana.

Večera za 5 na selu

Kakav će jelovnik sutra pripremiti Jelena, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u.