Večera za 5 na selu

Zbog slikarstva je radio i kao kuhar u Njemačkoj! Robert otkrio: 'Otišao sam da bih skupio neke novce'

Robert Prpić u 'Večeri za 5 na selu' predstavio je ukusna jela, a otkrio je ponešto i o svojoj najvećoj ljubavi - slikarstvu

RTL.hr
09.12.2022 09:00

Slikar Robert Prpić u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se nakon što je sakupio veliko kulinarsko iskustvo. Njegova ljubav prema kuhanju počela je, kaže, dok je bio još dječak. Imao je svega desetak godina kada su mu dosadila jela iz majčine kuhinje pa je počeo eksperimentirati u kuhinji te je dosad svašta naučio. Po pobjedu je odlučio ići pripremajući jela koja nisu često na meniju.

Robert je završio turističko-ugostiteljsku školu, no ne radi u struci, već se bavi slikarstvom. Posljednjih godinu dana živi u Puli, gdje je upoznao djevojku Ivu. Goste je, pak, dočekao u naselju Skakavac, gdje njegovi roditelji imaju veliko imanje. Robert je gostima odlučio ponuditi Orgazmični lonac za predjelo, Od glave do repa za glavno jelo, a kao desert ponudio im je jelo Jabuka na dan, doktora van.

Robert Prpić

Tijekom priprave deserta, Robert je ispričao zanimljivost iz svog života. Naime, jedno vrijeme otišao je kako bi radio u Njemačku. Motiv mu je bila njegova umjetnost! "Otišao sam raditi u Njemačku da bih skupio neke novce da bi se u Hrvatskoj mogao baviti slikarstvom, a da ne moram raditi, da se mogu tome potpuno posvetiti", započeo je Robert svoju ispovijest i nastavio: "Mislim da je to bilo nešto najlakše što sam mogao napraviti. Nije mi se dalo toliko u Hrvatskoj biti i u isto vrijeme raditi i slikati. Bolje mi je bilo otići vani tako skupiti novce, vratiti se, biti bez posla i slikati". Sve je, zaključio je, bilo po planu!

'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u.