Večera za 5 na selu

Želite savršeni biftek? Imamo Dragičin recept!

Dragica je bifek poslužila kandidatkinjama 'Večere za 5 na selu'.

RTL.hr
21.11.2021 09:00

Sastojci:

700 gramajunećeg filea

300 mlvrhnja za kuhanje

2 režnja češnjaka

1 žlica svježeg sjeckanog peršina

sol/papar

200 gramavrganja

1 luk

2 kisela krastavca

100 ml bijelog vina

ulje

POSTUPAK:

Komad teletine prethodno mariniran staviti na tavicu i zapeći dovoljno da se pore zatvore, nakon toga staviti u pećnicu na jedno sat i polna 100 stupnjeva.Luk sitno nasjeckati, kisele krastavce na sitne kockice.

U tavu na masnoću od prženja dodati još malo ulja, zatim isjeckani luk i krastavce, protisnuti češnjak, posoliti i kratko propržiti, čim češnjak zamiriše uliti bijelo vino i dinstati dok vino napola ispari. Dodaj narezane vrganje na ploške i dinstaj dok malo ne omekšaju.

Nakon 2-3 min povrće popaprimo, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, pričekamo da zavri i kuhamo sve zajedno 2-3 min. Gotov umak serviramo na tanjur, na njega složimo odrezak, posipamo sa malo sjeckanog peršina.

Kao prilog karamelizirane mlade mrkvice i špecle.

-mladu cijelu mrkvicu kuhaj 5-10 min, zatim na malo maslaca i šećera na tavi karameliziraj.

ŠPECLE:

500 gramabrašna

6 jaja

100 mlmlake vode

10 grama soli

špinat

Sve sastojke mikserom ili kuhačom dobro izmiksati. U lonac sa vrelom vodom, soli i malo ulja protisnuti tijesto kroz prešu za špecle, kad se špecle dignu na vrh lonca procijediti i preliti sa malo ulja da se ne slijepe.