Play ponuda
Play ponuda
'VEČERA ZA 5 NA SELU'

Željko je učitelj joge i instruktor ninjutsua: 'Sa 25 godina sam sam živio u beogradskom ašramu i sreo tog je...

Specijalist fizioterapije Željko Đorđević dolazi iz Smedereva, a već osam godina živi u Rijeci, gdje živi sa suprugom i djecom.

RTL.HR/ 22.10.2020. u 20:32
Play ponuda

Bavi se jogom i borilačkim vještinama, a njegovo odrastanje i cijeli životni put bio je sve samo ne običan.

„Otac sam troje djece, suprug jedne divne žene. Rođen sam u Smederevu blizu Beograda, a Rijeka je već osam godina moj odabrani grad. Učitelj sam ashtanga vinyasa joge, instruktor japanskih borilačkih vještina ninjutsua“, kaže 39-godišnjak i objašnjava tko je u djetinjstvu imao najveći utjecaj na njega.

„Još kao mali imao sam unutarnju potrebu ispitivati baku, koja je bila vjernica i slijedila Isusa. Baka je gotovo svaki dan po sat vremena provodila sa mnom pričajući mi biblijske priče, odgojila me tako da nikada nisam govorio ružne riječi. Tako nevin i čist otišao sam u srednju školu među gradsku djecu, koja su bila potpuno suprotna od mene i mog sustava vrijednosti i bilo mi je teško. Nakon samo dvadesetak dana otišao sam u joga kamp i upoznao sam neke učitelje koji su napravili duboku impresiju u mom srcu. Gledao sam te vesele ljude koji dišu, bude se rano, kupaju u hladnoj vodi i u meni se razvila ta odlučnost da želim otići u Indiju i sebi naći nekog duhovnog vodiča“, kaže Željko i otkriva kad je počela njegova ljubav prema borilačkim vještinama.

„Ninjutsu i joga se slažu - 'nin' je skriveni, 'jutsu' je borba, gdje se suočavaš s demonima u sebi. I kad pobijediš to u sebi, nema nijednog drugog neprijatelja na svijetu, nema ništa što te može zaustaviti. Kad bih pogledao neki film s nindžama, onda bih se tri dana penjao, skakao, pravio si mačeve, strijele... i nisam nikada našao učitelja za to sve do te 25. godine, kad sam živio u beogradskom ašramu i sreo tog jednog učitelja. Nekako sam predao svoje vrijeme i za svega dvije godine i sedam mjeseci položio crni pojas. To je moje najdraže područje, kad uzmeš čovjeka koji se boji napraviti kolut, salto i kroz neki period vidiš kako ta osoba raste, razvija se u svim područjima“, kaže Željko. 

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
GATARA IH RAZVESELILA

Ismael i Martina ne mogu doći sebi od sreće zbog proricanja tarot majstorice: 'Dobit ćete dijete kroz godinu dana'

Play ponuda

Više s weba