Ekonomist Kristijan Miani u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se iz želje da prenese gledateljima svoju pozitivnu narav i dobar duh. Iako je po struci ekonomist, Kristijan ima drugačije životne interese pa trenutno radi na robotima za zavarivanje. Završio je i dva stupnja manualne terapije te školu za aromaterapeuta u masaži. Usto, svira harmoniku, bavi se pjevanjem i pleše latinoameričke plesove! Svestranom Kristijanu i kuhanje je velika ljubav. Kristijan je gostima za predjelo ponudio Goransku bombu, glavno jelo nazvao je Jesenskom čarolijom, a pod nazivom Antifit season gostima je ponudio desert.
U Jesenskoj čaroliji za prilog je Kristijan ponudio goranski nadjev! "To je naša tradicija, imamo i paštu s dodacima i imamo gulaš od teleće potkoljenice i srnetine", predstavio je glavno jelo Kristijan. Dva priloga uz glavno jelo Robertu su se svidjela, dok su Marina i Jure smatrali da je tanjur bio pomalo pretrpan. Marija je, pak, zanimalo što je to, od čega se sastoji goranski nadjev?
"Radi se od jaja, kruha, mladog luka, šunke i špeka", opisao je domaćin. "Možda sam malo riskirao s nadjevom, ako se nekome ne sviđa, Bože moj, poštujem, ali htio sam dočarati jedan dio moga kraja i moje tradicije", zaključio je Kristijan.
Gorski nadjev inače je tradicionalno jelo Gorskog kotara, a najčešće se spravlja u vrijeme Uskrsa. Sastoji se od jaja, suhog kruha, luka i malo mesa. Dok je nekada bio hrana za siromašne, danas je pravi gastronomski biser.
'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u.