Play ponuda
Play ponuda
Školica o mesu

Znate li što je pisanica/ribica/lungić? Mesoljupci tvrde da je to najukusniji dio svinjskog mesa!

Ljubitelji mesa tvrde da je upravo ovaj dio svinjetine najukusniji, a najčešća pogreška kod pripreme je predugo prečenje

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 4.7.2019. u 19:00
Play ponuda

Pisanica, ribica, lungić, lažni biftek... Sve su to nazivi  za najfiniji dio svinjskog mesa, svinjski file. Mesoljupci tvrde da je to najukusniji dio svinjskog mesa. Riječ je o duguljastom dijelu mišića koji zbog svojeg oblika nosi naziv svinjski biftek.

Treba ga pripremati pažljivo jer zbog malo masnoća zahtijeva kratku pripremu kako se ne bi presušio. Peče se u komadu ili reže na medaljone koji se pripremaju u umaku, a razrezan po dužini može se i puniti.

Kako će ga večeras pripremiti Snježana, ne propustite provjeriti u 21 sat na RTL-u u emisiji 'Večera za 5 na selu'!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE SUMNJALA NI TRENUTKA

Ne bi svaka žena ovo dopustila! Ismet se primio škara i ošišao Azelmu: 'Savršeno'

Play ponuda

Više s weba