"Znam zašto se zove prisiljeno zelje - jer moraš po prisili pojesti sve na tanjuru!", našalio se Tomislav koji je prvi put čuo za takav naziv, a Ivana mu je objasnila da je to vrlo ukusno tradiconalno jelo.
Prisiljeno zelje zapravo je svježi bijeli kupus, zelje koje se nasjecka, poprži na masti i luku, a kasnije se dodaje umak od rajčice kako bi zelje postalo kiselije.
Da ne bi bilo zabune, gospođa Ljerka točno je znala što će Aleksandra pripremati i kako se radi prisiljeno zelje pa je dala logično objašnjenje o porijeklu naziva tog jela.
"Kuhanjem se prisili da dobije kiselost, dodaje se rajčica da je potakne, i zato je vjerojatno prisiljeno kiselo zelje jer se prisili da bude kiselo, zelje nije kiselo prirodnim putem", kazala je Ljerka i time riješila misterij.
A što će večeras pripremati Tomislav, ne propustite pogledati u 20 sati na RTL-u!