Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tradicionalno jelo

Znate li što je prisiljeno zelje? Tomislav: 'To te prisili da pojedeš sve s tanjura'

Aleksandra je na svojoj večeri pripremala stari recept za prisiljeno zelje, no nisu svi znali što to zapravo znači ni kako se priprema.

Image
Press/ 1.8.2019. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Znam zašto se zove prisiljeno zelje - jer moraš po prisili pojesti sve na tanjuru!", našalio se Tomislav koji je prvi put čuo za takav naziv, a Ivana mu je objasnila da je to vrlo ukusno tradiconalno jelo.

Prisiljeno zelje zapravo je svježi bijeli kupus, zelje koje se nasjecka, poprži na masti i luku, a kasnije se dodaje umak od rajčice kako bi zelje postalo kiselije.

Da ne bi bilo zabune, gospođa Ljerka točno je znala što će Aleksandra pripremati i kako se radi prisiljeno zelje pa je dala logično objašnjenje o porijeklu naziva tog jela.

"Kuhanjem se prisili da dobije kiselost, dodaje se rajčica da je potakne, i zato je vjerojatno prisiljeno kiselo zelje jer se prisili da bude kiselo, zelje nije kiselo prirodnim putem", kazala je Ljerka i time riješila misterij.

A što će večeras pripremati Tomislav, ne propustite pogledati u 20 sati na RTL-u!

Image

Vecera za 5 na selu

kulinarski show
Hrvatska - 2021
Ponedjeljak - petak u poslijepodnevnom terminu
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU

Martina iz 'Ljubav je na selu' za RTL.hr o svom farmeru: 'Vrlo brzo sam zaboravila na razliku u godinama!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba