Večera za 5

Znate li što je prisiljeno zelje? Tomislav: 'To te prisili da pojedeš sve s tanjura'

Aleksandra je na svojoj večeri pripremala stari recept za prisiljeno zelje, no nisu svi znali što to zapravo znači ni kako se priprema.

Press
01.08.2019 09:00

"Znam zašto se zove prisiljeno zelje -jer moraš po prisili pojesti sve na tanjuru!", našalio se Tomislav koji je prvi put čuo zatakav naziv, a Ivana mu je objasnila da je to vrlo ukusno tradiconalno jelo.

Prisiljeno zelje zapravo je svježi bijeli kupus, zelje koje se nasjecka, poprži na masti i luku, akasnije se dodaje umak od rajčice kako bi zelje postalo kiselije.

Da ne bi bilo zabune, gospođa Ljerka točno je znala što će Aleksandra priprematii kako se radi prisiljeno zelje pa je dala logično objašnjenje o porijeklu naziva tog jela.

"Kuhanjem se prisili da dobije kiselost, dodaje se rajčica da je potakne,i zato je vjerojatno prisiljeno kiselo zelje jer se prisili da bude kiselo, zelje nije kiselo prirodnim putem", kazala je Ljerka i time riješila misterij.

A što će večeras pripremati Tomislav, ne propustite pogledati u 20 sati na RTL-u!