U idili Okučana živi 57-godišnji veterinar Goran Lalić sa svojom obitelji. Iako je od malih nogu namjeravao postati liječnikom veterinarske medicine, ono ga nije odvojilo od ideje da u slobodno vrijeme uživa u kuhanju. Upravo se zbog, kako kaže, znatiželje prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gdje mu je cilj prezentirati slavonsku tradicionalnu kuhinju. Istaknuo je kako mu pobjeda nije bitna, ali je ne namjerava nekome uskratiti. Potrebno je naglasiti kako je Lalić već ocjenjivao okuse i mirise tradicionalnih jela po mnogobrojnim događanjima zbog čega smatra kako će mimo toga biti realan u kritikama i svima dati zasluženu ocjenu.
Lalić je naglasio kako je posao veterinara neobičan, ali zanimljiv te zbog prirode posla nerijetko doveze razne životinje, kao što su srne, jeleni, ježevi i patke na čuvanje i oporavak u vlastiti dom. S druge strane, bavio se uzgojem i prodajom pasa gdje je zajedno sa svojim ljubimcima postizao nevjerojatne rezultate na izložbama.
Osim kuhanja, najčešće paprikaša, čobanaca i graha, hobi mu je rad u voćnjaku i branje raznog ljekovitog bilja. S takvim znanjem o biljkama, životinjama, kulinarstvu i kuhinji specifično za podneblje u kojem živi, postavilo se jedno pitanje za goste - što je to silvatično domesticijski kolorum?
"Silovatično demesticijski kolorum... nešto boja? Kolorum, kako se izgovara", vodio je Davor bitku s početnom riječi imena ovog jela.
"Kolorum valjda", dodala je Marijana .
"Domesticijski... Dobro pa latinski nije napisao", zaključio je Davor.
"Ovo kolorum vuče na nešto da bi moglo biti pobojano. Kolor, a ovo ostalo baš je onako zagonetno. Ne znam što bi moglo biti", tvrdi Jasmina .
"A tu je ovo meso jelena i divlje svinje, možda prilog, taj poriluk ", kazala je Anita .