Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
HRANA KAO LIJEK

Zoran gotovo nikad ne jede ovu namirnicu zbog zdravlja: 'Potrebno je tražiti uzrok, a ne liječiti posljedice'...

Najveća ovotjedna ljubiteljica mesa je Radojka koja je zadovoljna vegetarijanskim glavnim jelom

RTL.hr/ 1.12.2022. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Bilicama nedaleko od Šibenika živi 43-godišnji obrtnik Zoran Mikulandra koji se bavim raznim djelatnostima. Ovaj osebujni Dalmatinac koji se u najvećoj mjeri bavi građevinom sebe smatra vrijednim, upornim i komunikativnim. Upravo se zbog svoje ljubavi prema izazovima, novim stvarima i iskustvima prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu'. Kada kuha, Zoran najčešće priprema jela mediteranske i kontinentalne kuhinje, ali kao omiljena jela izdvaja rižu i razne salate. Kada je bila riječ o manama, bio je iskren pa je izjavio kako je ponekad brzoplet dok kuha, ali kao vrlinu može istaknuti to što kuha bez recepta i sve ispadne ukusno.

Jedno je sigurno - Zoran definitivno ima svoj đir. Priznao je da jako drži do zdrave prehrane, što prije uopće nije činio. Na takav režim prehrane se odlučio nakon što su počeli manji zdravstveni problemi. "Kada mi je doktor rekao da je to normalno i da to svi tako danas rade, rekao sam mu da mi to nije normalno. Tada sam shvatio kako je potrebno tražiti uzrok, a ne liječiti posljedice", tvrdi Zoran koji je čitajući shvatio da jako veliku ulogu u zdravlju igra prehrana.

Zahvaljujući zdravoj prehrani, Zoran se, prema njegovim riječima, riješio svih tegobe koje je imao. Na sve to je dodao kako se ne deklarira kao vegetarijanac, ali ne konzumira meso. Kako i sam Zoran kaže, ne voli se zvati vegetarijancem jer se ne drži nekih njihovih pravila, a i ne izbjegava meso u potpunosti. "Nerado ga jedem, ali nekad stvarno mi odgovara tijelu, ali u stvarno malim količinama", smatra Zoran.

S druge strane, najstarija ovotjedna kandidatkinja popularnog showa, Radojka, izjavila je kako njezin život bez mesa ne bi bio moguć. Kako je i sama rekla, puno se toga u životu odrekla, a mesa neće, osim ako bi to bilo potrebno zbog zdravstvenog pitanja. Na pitanje tko mu se čini najkritičnijim od kandidatkinja, Zoran je rekao da mu se takvom čini Radojka. U svoju obranu dodao je kako gospođe nisu zlih namjera te da je svima najbitnije druženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na glavnom jelu naziva 'Veprova jaja', Zoran je opisivao kako ga je pripremao. Začuđujuće, Radojka je izjavila da bi se mogla najesti tog vegetarijanskog jela u slučaju da je gladna i to bez problema.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
hoće li zadiviti protukandidate?

Svestrana dama! Katija otkrila: 'Jednom tjedno imam emisiju, imam svoj salon, bavimo se maslinarstvom...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba