Večera za 5 na selu

Pobjednik 'Večere za 5 na selu' Anđelko bio je nadomak Oscaru, a glumi od 1961. godine: 'Ispunila mi je...

Anđelko Babačić poznato je lice, glumio je u raznim serijama i filmovima, a sve je poteklo iz kazališta. Evo nekih pojedinosti o ovotjednom pobjedniku

RTL.hr
24.12.2022 09:00

Po struci je pogonski električar, ali nije to obilježilo njegov život već gluma. Anđelko Babačić , pobjednik specijalnog tjedna 'Večere za 5 na selu' ima nekoliko zanimljivih crtica iz svog života. Prije svega, već je 47 godina lokalni Djed Božićnjak, uveseljava svoje Dalmatince za božićne blagdane, a aktivan je i kada je gluma u pitanju. To je njegova strast, ljubav, razonoda, ali i posao. "U kazalištu sam od 1961. godine kad sam počeo amaterski glumiti. U 60-ak godina odigrao sam 80-ak ulogai oko 700 predstava i mogu reći da mi je gluma ispunila život", priznao je Anđelko prije nekoliko mjeseci kada se natjecao u ovom kulinarskom showu, a sve je to ponovio i sada kada je kuhao uoči Božića.

Anđelko se i dalje bavi glumom, a publika ga je mogla vidjeti u nekoliko popularnih hrvatskih serija, glazbenim spotovima, kao i u filmu 'Osmi povjerenik', koji je bio kandidat za 91. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. No, kazalište je njegova prva ljubav, odakle je sve počelo...

Večera za 5 na selu (13).JPG

U svojoj karijeri pauzu od kazališta napravio je samo zbog vojske, 1966. godine, a nakon njegovog povratka,nije se više odvajao od te umjetnosti.

Kako je rekao za šibenski portal , u glumu se zaljubio kao dijete, kada ga je majka odvela na kazališnu predstavu.

"Bili smo očarani, a bilo mi je najupečatljivije ono osluškivanje što se događa iza zastora. Kada završi čin, pa se čuje kuckanje, lupanje... Iščekivanje što će dogoditi kada se otvori zastor, što će se promijeniti", prisjetio se Babačić trenutka kada se kao 15-godišnji dječak zaljubio u neobični život kazališta koji se krije iza scene.