sastojci za predjelo:
100 g čvaraka
100 g svježeg sira
3 kisela krastavca
1 režanj bijelog luka
pola glavice crvenog luka
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
malo soli
Sve izblendati i mazati na kruh. Isto se tako priprema namaz od sira, samo bez čvaraka.
glavno jelo:
Lungić naglo zapeći na masti i složiti u tepsiju. Na toj masnoći popržiti slaninu i luk, začiniti sa paprom, mljevenom paprikom i po želji izblendati te podliti s decilitrom vode i preliti preko mesa. Staviti u pećnicu da prokrčka i poslužiti.
pire:
pola kg krumpira
200 g batata
Skuhati u slanoj vodi isjeckano na kockice. Kada je gotovo, propasirati s malo maslaca. Salata po želji.
sastojci za biskvit:
2 čaše brašna
pola čaše šećera
pola čaše ulja
pola čaše mlijeka
1 žličica cimeta
3 žlice pekmeza od šljiva
1 žličica sode bikarbone
1 žlica kakaa
Sve izmiksati i staviti da se peče 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Skuhati 200 grama šumskog voća, a vode se stavi taman da prekrije voće. Dodati 2 žlice šećera u prahu. Kadzakuha, dodati žlicu gustina koji smo razmutili u malo vode. Kada se skuha, premazati kolač i napraviti čokoladnu glazuru.