Predjelo: Raspucanci
Sastojci :
3 kom brokule
glavica crvenog luka
2 jaja
100 g bademova brašna
150 g sira Gaude
prstohvat Himalajske soli
prstohvat kajenskog papra
50 g humusa
Priprema :
Skuhati brokulu, potom je nasjeckati te začiniti s himalajskom soli i kajenskim paprom. Načiniti od navedenih sastojaka smjesu u koju dodamo ribani sir, svježa jaja i bademovo brašno. Potom to sve zajedno izmiješamo te oblikujemo rolice koje stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i pečemo 20 minuta. Zapečene Raspucance poslužimo uz humus.
Glavno jelo: Rapsodija okusa
Sastojci:
1 kg integralne riže
4 jušne žlice kokosova ulja
2 prstohvata himalajske soli
2 prstohvata kajenskog papra
20 g bijelog luka u granulama
40 dg kelja pupčara
250 g graška
4 pak veggie ballsa
Priprema :
U odvojenim posudama skuhati rižu al dente, grašak i kelj pupčar. Nakon što smo skuhali začiniti s himalajskom soli i kajenskim paprom. Tavu namazati kokosovim uljem, staviti veggie ballse i to peći na umjerenoj vatri dok ne porumene. Na tanjur staviti rižu, a na nju posložiti pomiješani kelj pupčar i grašak, sa strane dodati veggie balls te poslužiti.
Desert: Čokoladna fantazija
Sastojci :
2 pakiranja datulja (20 g)
čajna šalica kakaa u prahu
100 g čokolade za kuhanje
1 jušna žlica kokosova ulja
5 g himalajske soli
2 jušne žlice kikiriki maslaca
Priprema :
Datulje očistiti od koštica i sa svim navedenim sastojcima smiksati u blenderu. Dobivenu smjesu izliti u tepsiju za pečenje na koju smo prethodno stavili papir za pečenje. Na još sirovu smjesu dodati komadiće čokolade za kuhanje. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, staviti smjesu u pećnicu, temperaturu smanjiti na 100 stupnjeva i peći 15 minuta. Spremno za posluživanje kad se ohladi.