Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U slast

Imamo recept za Majine slane raspucance od brokule, ali i čokoladnu bombu s datuljama!

Maja Rajković goste je iznenadila neobičnim, ali zanimljivim jelima. Za predjelo je ponudila raspucance od brokule, za glavno jelo integralnu rižu s vege okruglicama, a svi su pohvalil desert s datuljama i čokoladom koji je bio prava čokoladna bomba!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 28.4.2021. u 12:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Raspucanci

Sastojci:

3 kom brokule

glavica crvenog luka

2 jaja

100 g bademova brašna

150 g sira Gaude

prstohvat Himalajske soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

prstohvat kajenskog papra

50 g humusa

Priprema:

Skuhati brokulu, potom je nasjeckati te začiniti s himalajskom soli i kajenskim paprom. Načiniti od navedenih sastojaka smjesu u koju dodamo ribani sir, svježa jaja i bademovo brašno. Potom to sve zajedno izmiješamo te oblikujemo rolice koje stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i pečemo 20 minuta. Zapečene Raspucance poslužimo uz humus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
PRIČALA KROZ SUZE

Iza Gabrijelinog osmijeha krije se tužna priča: Majka ju je ostavila, a zbog toga su je maltretirali vršnjaci

Glavno jelo: Rapsodija okusa

Sastojci:

1 kg integralne riže

4 jušne žlice kokosova ulja

2 prstohvata himalajske soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 prstohvata kajenskog papra

20 g bijelog luka u granulama

40 dg kelja pupčara

250 g graška

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4 pak veggie ballsa

Priprema:

U odvojenim posudama skuhati rižu al dente, grašak i kelj pupčar. Nakon što smo skuhali začiniti s himalajskom soli i kajenskim paprom. Tavu namazati kokosovim uljem, staviti veggie ballse i to peći na umjerenoj vatri dok ne porumene. Na tanjur staviti rižu, a na nju posložiti pomiješani kelj pupčar i grašak, sa strane dodati veggie balls te poslužiti.

Desert: Čokoladna fantazija

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 pakiranja datulja (20 g)

čajna šalica kakaa u prahu

100 g čokolade za kuhanje

1 jušna žlica kokosova ulja

5 g himalajske soli

2 jušne žlice kikiriki maslaca

Priprema:

Datulje očistiti od koštica i sa svim navedenim sastojcima smiksati u blenderu. Dobivenu smjesu izliti u tepsiju za pečenje na koju smo prethodno stavili papir za pečenje. Na još sirovu smjesu dodati komadiće čokolade za kuhanje. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, staviti smjesu u pećnicu, temperaturu smanjiti na 100 stupnjeva i peći 15 minuta. Spremno za posluživanje kad se ohladi.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Snježna pita s jabukama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba