Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Slasna jela

Isprobajte Ivanove recepte i njegov kolač od mrkve koji čak i Jovan s guštom jede!

Glazbenik Ivan Rusan za predjelo je poslužio pohane pileće rolice punjene sa sirom i špekom, za glavno jelo je bila pečena teletina s njegovim specijalitetom - paprikama punjenim s krumpirom i lukom, a desert je sve oduševio! Njegovu tortu od mrkve i oraha pohvalio je čak i Jovan, koji nije ljubitelj povrća.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 30.4.2021. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Baranjske rolice

Sastojci:

500 g pilećih prsa

100 g sira trapist

150 g pancete

200 g bijelog oštrog brašna

3 jaja

200 g krušnih mrvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sol po želji

ulje za pohanje (po želji)

Priprema:

Pileća prsa narezati na šnicle. Istući ih batom za meso. Pileće meso oblikovati u rolice i omotati listićem sira i trakicom pancete. Oblikovane rolice namočiti u jaja, brašno, ponovno u jaja, krušne mrvice i staviti pohati na jako zagrijano ulje. Pohati sve dok rolice ne porumene. Smjesu za pohanje posoliti po želji. Nakon pohanja servirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

Glavno jelo: Ivanov tanjur

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

2 kg telećeg buta

500 g krumpira

5 velikih paprika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3 glavice crvenog luka

2 glavice zelene salate (Kristalka)

2 vrhnja od 50 g

ocat

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

15 g papra

ulje

sol

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Teleći but dobro posoliti, sol dobro utrljati. Nauljiti tepsiju, but staviti na tepsiju, prekriti s folijom za pečenje i staviti peći na 200 stupnjeva u zagrijanu pećnicu. Nakon 20 minuta izvaditi but i narezati na šnicle, ali tako da se ne nareže do kraja nego da ostane u komadu. Sok koji je teletina pustila prilikom pečenja politi po mesu, zatvoriti folijom i ostaviti peći još sat i 20 minuta. Nakon što je teletina pečena, izvaditi je van iz tepsije i narezati do kraja na šnicle. Krumpire očistiti i narezati na sitne kockice. Luk očistiti i narezati na kockice. Krumpir i luk posoliti te staviti kuhati, ali skuhati napola. Krumpir i luk ocijediti iz vode. Papriku očistiti, prerezati na pola i zapeći na nauljenoj tavi. Papriku izvaditi iz tave i polovice paprike napuniti s krumpirom i lukom. Posoliti paprike i staviti u tavu i sve to zapeći na tavi. Salatu narezati na kockice, posoliti, popapriti, dodati narezani luk vrhnje i ocat te sve zajedno izmiješati.

Desert: Kolač od mrkve

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

340 g mrkve

100 g oraha

260 g glatkog brašna

1 kavena žličica sode bikarbone

1i ½ kavena žličica praška za pecivo

prstohvat soli

200 g smeđeg šećera

1 i ½ pol žličica cimeta

4 jaja

240 ml ulja

2 žličice arome vanilije

250 g krem sira

250ml vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

Priprema:

Za biskvit pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tepsiju premažite maslacem i posipajte brašnom. Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom, dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, soli, praškom za pecivom i sodom bikarbonom. Prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Smjesu ravnomjerno izlijte u tepsiju, pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.

Sir, šećer i ekstrakt vanilije izmiksajte u jednoličnu smjesu, u to ulijte vrhnje za šlag pa ponovno izmiksajte dok ne postane gusta krema. Ohladite do korištenja. Hladni kolač ukrasite s kremom od sira.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SLAST!

Recept za 5: Kraljica svih deserata - rožata!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba