Predjelo: Baranjske rolice
Sastojci:
500 g pilećih prsa
100 g sira trapist
150 g pancete
200 g bijelog oštrog brašna
3 jaja
200 g krušnih mrvica
sol po želji
ulje za pohanje (po želji)
Priprema:
Pileća prsa narezati na šnicle. Istući ih batom za meso. Pileće meso oblikovati u rolice i omotati listićem sira i trakicom pancete. Oblikovane rolice namočiti u jaja, brašno, ponovno u jaja, krušne mrvice i staviti pohati na jako zagrijano ulje. Pohati sve dok rolice ne porumene. Smjesu za pohanje posoliti po želji. Nakon pohanja servirati.
Glavno jelo: Ivanov tanjur
Sastojci:
2 kg telećeg buta
500 g krumpira
5 velikih paprika
3 glavice crvenog luka
2 glavice zelene salate (Kristalka)
2 vrhnja od 50 g
ocat
15 g papra
ulje
sol
Priprema:
Teleći but dobro posoliti, sol dobro utrljati. Nauljiti tepsiju, but staviti na tepsiju, prekriti s folijom za pečenje i staviti peći na 200 stupnjeva u zagrijanu pećnicu. Nakon 20 minuta izvaditi but i narezati na šnicle, ali tako da se ne nareže do kraja nego da ostane u komadu. Sok koji je teletina pustila prilikom pečenja politi po mesu, zatvoriti folijom i ostaviti peći još sat i 20 minuta. Nakon što je teletina pečena, izvaditi je van iz tepsije i narezati do kraja na šnicle. Krumpire očistiti i narezati na sitne kockice. Luk očistiti i narezati na kockice. Krumpir i luk posoliti te staviti kuhati, ali skuhati napola. Krumpir i luk ocijediti iz vode. Papriku očistiti, prerezati na pola i zapeći na nauljenoj tavi. Papriku izvaditi iz tave i polovice paprike napuniti s krumpirom i lukom. Posoliti paprike i staviti u tavu i sve to zapeći na tavi. Salatu narezati na kockice, posoliti, popapriti, dodati narezani luk vrhnje i ocat te sve zajedno izmiješati.
Desert: Kolač od mrkve
Sastojci:
340 g mrkve
100 g oraha
260 g glatkog brašna
1 kavena žličica sode bikarbone
1i kavena žličica praška za pecivo
prstohvat soli
200 g smeđeg šećera
1 i pol žličica cimeta
4 jaja
240 ml ulja
2 žličice arome vanilije
250 g krem sira
250ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
Priprema:
Za biskvit pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tepsiju premažite maslacem i posipajte brašnom. Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom, dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, soli, praškom za pecivom i sodom bikarbonom. Prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Smjesu ravnomjerno izlijte u tepsiju, pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.
Sir, šećer i ekstrakt vanilije izmiksajte u jednoličnu smjesu, u to ulijte vrhnje za šlag pa ponovno izmiksajte dok ne postane gusta krema. Ohladite do korištenja. Hladni kolač ukrasite s kremom od sira.