Večera za 5

Isprobajte Ivanove recepte i njegov kolač od mrkve koji čak i Jovan s guštom jede!

Glazbenik Ivan Rusan za predjelo je poslužio pohane pileće rolice punjene sa sirom i špekom, za glavno jelo je bila pečena teletina s njegovim specijalitetom - paprikama punjenim s krumpirom i lukom, a desert je sve oduševio! Njegovu tortu od mrkve i oraha pohvalio je čak i Jovan, koji nije ljubitelj povrća.

RTL.hr
30.04.2021 11:15

Predjelo: Baranjske rolice

Sastojci:

500 g pilećih prsa

100 g sira trapist

150 g pancete

200 g bijelog oštrog brašna

3 jaja

200 g krušnih mrvica

sol po želji

ulje za pohanje (po želji)

Priprema:

Pileća prsa narezati na šnicle. Istući ih batom za meso. Pileće meso oblikovati u rolice i omotati listićem sira i trakicom pancete. Oblikovane rolice namočiti u jaja, brašno, ponovno u jaja, krušne mrvice i staviti pohati na jako zagrijano ulje. Pohati sve dok rolice ne porumene. Smjesu za pohanje posoliti po želji. Nakon pohanja servirati.


Glavno jelo: Ivanov tanjur

Večera za 5 na selu

Sastojci:

2 kg telećeg buta

500 g krumpira

5 velikih paprika

3 glavice crvenog luka

2 glavice zelene salate (Kristalka)

2 vrhnja od 50 g

ocat

15 g papra

ulje

sol

Priprema:

Teleći but dobro posoliti, sol dobro utrljati. Nauljiti tepsiju, but staviti na tepsiju, prekriti s folijom za pečenje i staviti peći na 200 stupnjeva u zagrijanu pećnicu. Nakon 20 minuta izvaditi but i narezati na šnicle, ali tako da se ne nareže do kraja nego da ostane u komadu. Sok koji je teletina pustila prilikom pečenja politi po mesu, zatvoriti folijom i ostaviti peći još sat i 20 minuta. Nakon što je teletina pečena, izvaditi je van iz tepsije i narezati do kraja na šnicle. Krumpire očistiti i narezati na sitne kockice. Luk očistiti i narezati na kockice. Krumpir i luk posoliti te staviti kuhati, ali skuhati napola. Krumpir i luk ocijediti iz vode. Papriku očistiti, prerezati na pola i zapeći na nauljenoj tavi. Papriku izvaditi iz tave i polovice paprike napuniti s krumpirom i lukom. Posoliti paprike i staviti u tavu i sve to zapeći na tavi. Salatu narezati na kockice, posoliti, popapriti, dodati narezani luk vrhnje i ocat te sve zajedno izmiješati.


Desert: Kolač od mrkve

Večera za 5 na selu

Sastojci:

340 g mrkve

100 g oraha

260 g glatkog brašna

1 kavena žličica sode bikarbone

1i kavena žličica praška za pecivo

prstohvat soli

200 g smeđeg šećera

1 i pol žličica cimeta

4 jaja

240 ml ulja

2 žličice arome vanilije

250 g krem sira

250ml vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

Priprema:

Za biskvit pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tepsiju premažite maslacem i posipajte brašnom. Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom, dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, soli, praškom za pecivom i sodom bikarbonom. Prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Smjesu ravnomjerno izlijte u tepsiju, pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.

Sir, šećer i ekstrakt vanilije izmiksajte u jednoličnu smjesu, u to ulijte vrhnje za šlag pa ponovno izmiksajte dok ne postane gusta krema. Ohladite do korištenja. Hladni kolač ukrasite s kremom od sira.

Večera za 5 na selu

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.