PREDJELO - Proljetno šarenilo: Ajvar kocke
KORA OD ŠPINATA
4 jaja
4 žlice brašna
300gr špinata
1 dcl vrhnja (kiselo)
1 prašak za pecivo
soli po želji
FILA
500 gr svježek kravljeg sira
3 žlice ajvara
1/2 žličice češnjaka u prahu
OSTALO
3 palačinke
150 gr gaude
150 gr šunke
Priprema:
Zelena kora:
Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Zatim ih izmutiti mikserom u čvrsti snijeg. Špinat na kratko prokuhati, procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti žumanjke, dodati špinat, brašno, vrhnje i prašak za pecivo. Sve posoliti. Spojiti bjelanjke u smjesu. U lim staviti papir za pečenje i nasuti smjesu. Peći na 200 stupnjeva Celzijevih dok ne porumeni. Kravlji sir promiješati s ajvarom i češnjakom. Po želji staviti soli. Palačinke ispeći na uobičajen način. Posložiti po palačinkama šunku i sir. Zarolati. S pečene kore skinuti pek papir i koru prerezati na pola. Na pladanj staviti koru. Na koru premazati pola nadjeva. Poredati tri palačinke, jednu do druge s malo razmaka. Preko palačinka nanijeti preostali nadjev te poravnati. Odozgo prekriti drugom polovicom kore i blago pritisnuti i staviti na hlađenje.
Show 'Večera za 5 na selu' pogledajte i na PLAYU .