Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST!

Matej je svojim jelima oduševio u 'Večeri za 5 na selu': Donosimo njegove recepte!

Matej je oduševio kandidate i gledatelje sinoćnje 'Večere za 5 na selu' svojim menijem, a detaljne recepte donosimo u nastavku!

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
RTL.HR/ 20.11.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo – TERMIČKI RASPAŠOJ

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Viška pogača

Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode zamijesiti glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu. Dok se tijesto diže, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano. Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi. Tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte i jedan dio stavite u pleh. Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta. Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, posipajte ruzmarinom i nabodite cackalicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Polutvrdi dimljeni sir narezite na ploške debljine jednog centimetra i prepecite na zagrijanoj tavi i malo maslinovog ulja. Sir, uz pogaču, poslužite na rikoli i začinite sa maslinovim uljem i acetom.

Glavno jelo  - RIBLJA FURTUTMA

Image
Foto:
Image

Riba s palentom

Dinstati na maslinovom ulju 30 min crveni i srebrni luk, češnjak, rajčicu, list lovora, crno vino, prošek, ocat, peršin, sol, papar, ljutu papricicu i nasjeckane cherry rajcice uz dodavanje ribljeg temeljca.

Temeljac skuhati od glave grdobine, češnjaka, korjena celera i peršina, mrkve, soli i papra. Dodati ribu nasjecenu na deblje komade, doliti prošek i kuhati jos 10 min. Skuhati palentu s ribljim temeljcem u omjeru 3:1 i posluziti s brudetom te posipati majcinom dusicom.

Desert – VOĆNI KURŠLUS

Image
Foto:
Image

Pavlova torta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izmiksajte jednolicnu čvrsu smjesu od 5 bjelanjaka, 220g šećera i malo octa. Na plehu napravite jednolike kore promjera 5-7 cm i stavite u pećni u da se suši 60 minuta na 140 stupnjeva. Ostaviti par sati da se odmore i oprezno skinuti sa pek papira. 600ml vrhnja za šlag utući s jednim šlagfixom i štapićem vanilije. Jagode i mango nasjeckati na sitno i slagati male torte od jegoda i mente i manga i bosiljka.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Torta bez morta

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba