Predjelo – TERMIČKI RASPAŠOJ
Viška pogača
Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode zamijesiti glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu. Dok se tijesto diže, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano. Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi. Tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte i jedan dio stavite u pleh. Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta. Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, posipajte ruzmarinom i nabodite cackalicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180C 35-40 minuta.
Polutvrdi dimljeni sir narezite na ploške debljine jednog centimetra i prepecite na zagrijanoj tavi i malo maslinovog ulja. Sir, uz pogaču, poslužite na rikoli i začinite sa maslinovim uljem i acetom.
Glavno jelo - RIBLJA FURTUTMA
Riba s palentom
Dinstati na maslinovom ulju 30 min crveni i srebrni luk, češnjak, rajčicu, list lovora, crno vino, prošek, ocat, peršin, sol, papar, ljutu papricicu i nasjeckane cherry rajcice uz dodavanje ribljeg temeljca.
Temeljac skuhati od glave grdobine, češnjaka, korjena celera i peršina, mrkve, soli i papra. Dodati ribu nasjecenu na deblje komade, doliti prošek i kuhati jos 10 min. Skuhati palentu s ribljim temeljcem u omjeru 3:1 i posluziti s brudetom te posipati majcinom dusicom.
Desert – VOĆNI KURŠLUS
Pavlova torta
Izmiksajte jednolicnu čvrsu smjesu od 5 bjelanjaka, 220g šećera i malo octa. Na plehu napravite jednolike kore promjera 5-7 cm i stavite u pećni u da se suši 60 minuta na 140 stupnjeva. Ostaviti par sati da se odmore i oprezno skinuti sa pek papira. 600ml vrhnja za šlag utući s jednim šlagfixom i štapićem vanilije. Jagode i mango nasjeckati na sitno i slagati male torte od jegoda i mente i manga i bosiljka.