Ladislav je pripremio ukusnu tortu koja se svidjela gostima, a i gledateljima.Predivno je, topi se u ustima", rekla je Kata, koja je tražila recept, a i Domagoj je pohvalio desert.
Zbog toga smo zamolili Ladislava da s nama podijeli svoj recept, a vi ga možete preuzeti u nastavku:
SASTOJCI:
biskvit:
- 25 dg mekog brašna
- 15 dg šećera
- 1 dl ulja
- 1,5 dl mlijeka
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 2,5 dl čokoladnog mlijeka
Krema 1:
- 400 g kiselog vrhnja
- 120 g mljevenog šećera
- 150 g mljevenog dječjeg keksa
Krema 2:
- 500 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Biskvit:
U veliku posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se dobro izradi, dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice. Izliti u veliki četvrtasti kalup. Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kad se ohladi, izrezati na tri dijela i zaliti s čokoladnim mlijekom.
Krema 1:
Izmiješati kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dodati mljevene kekse i sve sjediniti.
Krema 2:
Istući vrhnje za šlag.
Biskvit, krema 1, krema 2, Biskvit, krema 1, krema 2, Biskvit, krema 1, krema 2