Večera za 5

Recept za 5: Pajcekova kotlovina na domaći

Zagorska kotlovina

RTL.hr
20.07.2019 08:12

- Svinjski kare – 1 kg

- Svinjska vratina – 1 kg

- Crvena svježa paprika – 3 kom

- Žuta svježa paprika – 3 kom

- Rajčica – 3 kom

- Crveni luk – 0,50 kg

- Bijeli luk – 1 češanj

- Sol – 0,5 dkg

- Papar – 0,5 dkg

- Svinjska mast – 0,30 dkg

- Vrganji – 1 kg

- Govedska kocka – 1 kom

- Vegeta – 10 g

- Ljuta paprika – 0,2 dkg

- Krumpir – 2 kg

- Mlijeko – 0,30 dcl

- Zelena salata – 1 kg

- Ulje – 0,5 l

- Aceto balsamico – 0,03 dcl

- Jabučni ocat – 0,03 dcl

- Začinsko bilje za salatu – 10 g

POSTUPAK:

Napacano meso naglo zapeći na masti. Svepovrće nasjeckati na sitno i dinstati na laganoj vatri.

Dolijevati temeljcem te meso staviti u umak, a pet minuta prije kraja staviti vrganje. Posoljeni krumpirskuhati i zgnječitite zaliti prženim lukom i mlijekom.