Večera za 5

/RECEPT/ Malo drugačiji štrukli od heljdina brašna, sira i sladoleda!

Marko iz ove sezone 'Večere za 5 na selu' odlučio se za tradicionalnu poslasticu pripremljenu na moderan način.

RTL.hr
16.06.2021 13:00

Marko je u 'Večeri za 5 na selu' od heljdina brašna pripremio štrukle, a njegov recept donosimo u nastavku!

tijesto:

- 0,5 kg heljdina brašna

- cca 2,5-3 dl slane vruće vode (prstohvat soli)

- 2 velike žlice bijelog brašna

- 50 g maslaca

- 25 g krušnih mrvica

nadjev:

- 250 g svježeg sira

- 0,75 dl kiselog vrhnja

- prstohvat mljevenog cimeta i klinčića

- 25 g krušnih mrvica

- 1 jaje

Priprema:

Heljdino brašno prelijemo vrelom posoljenom vodom i dobro promiješamo da dobijemo tijesto koje se ne lijepi za prste. Ohlađeno tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine. Sve namirnice iz nadjeva sjedinimo. Tijesto namažemo nadjevom te zarolamo u roladu, koju umotamo u gazu i pričvrstimo krajeve kako se ne bi odmotala. Roladu-štrukle kuhamo u slanoj vodi 20 do 30 minuta. Kada su kuhani, izvadimo, narežemo i serviramo tople sa sladoledom od oraha i preljevom od šumskog voća, koji smo prethodno skuhali s malo šećera kako bi dobili gustoću.