Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 200 gmrkve
- 100 g crvenog luka
- peršin list
- celer list
- vegeta list
- 0,05 l ulja
- sol i začini po ukusu
- vrhnje za kuhanje
- 0,5-1 l vode ovisno o količini vode
Priprema:
Na ulju malo propirjamo crveni luk zatim stavimo mrkvu i bundevu, ulijemo vodu prvo pola litre, posolimo i dodamo mješavinu začina. Kada se skuhalo, nakon dvadesetak minuta, dodamo sjeckani peršin, celer i mješavinu začina, pustimo da se još i lišće skuha nekih max. deset minuta.Nakon toga sve izmiksamo štapnim mikserom da dobijemo finu kremastu masu. Ukoliko bundeve nisu imale puno vode, dodamo još vode, ali da ne bude prerijetko, maksimalno još pola litre. Neka još koju minutu prokuha, dodamo malo vrhnja za kuhanje, ukrasimo sjeckanim peršinom i poslužimo.
Količina vode ovisi o količini vode u bundevi i o ukusu.