Sastojci:
- 3 kg janjetine
- 6 glavica luka
- Voda
- 3 žlice slatke paprike
- Žlica soli
- Žlica mješavine začina
- Pola žlice ljute paprike
- 1 decilitar paradajza
- 2-3 svježe paprike
- 2 – 3 krumpira
- 2 – 3 češnja češnjaka
Priprema:
Luk se očisti i sitno nasjecka. U kotlić stavimo luk i malo vode i pristavimo na vatru. Tako se dinsta otprilike 5 minuta, nakon čega se doda meso koje se onda još dinsta otprilike 5 minuta uz stalno miješanje. Zatim se doda još vode, ali vrlo umjereno. Kada voda zavri dodaju se začini: slatka i ljuta paprika, sol i vegeta, te 1 decilitar paradajza. Od trenutka vrenja paprikaš se mora kuhati još sat i pol do dva sata.
U zadnjih sat vremena dodajemo krumpire, dvije do tri svježe paprike i dva do tri češnja češnjaka. Jelo se služi vruće sa kruhom kao prilogom. Za piće uz paprikaš služi se baranjska graševina.