Večera za 5

Recept za 5: Beee paprikaš

Ukusno baranjsko jelo

RTL.hr
25.07.2019 08:24

Sastojci:

- 3 kg janjetine

- 6 glavica luka

- Voda

- 3 žlice slatke paprike

- Žlica soli

- Žlica mješavine začina

- Pola žlice ljute paprike

- 1 decilitar paradajza

- 2-3 svježe paprike

- 2 – 3 krumpira

- 2 – 3 češnja češnjaka

Priprema:

Luk se očisti i sitno nasjecka. U kotlić stavimo luk i malo vode i pristavimo na vatru. Tako se dinsta otprilike 5 minuta, nakon čega se doda meso koje se onda još dinsta otprilike 5 minuta uz stalno miješanje. Zatim se doda još vode, ali vrlo umjereno. Kada voda zavri dodaju se začini: slatka i ljuta paprika, sol i vegeta, te 1 decilitar paradajza. Od trenutka vrenja paprikaš se mora kuhati još sat i pol do dva sata.

U zadnjih sat vremena dodajemo krumpire, dvije do tri svježe paprike i dva do tri češnja češnjaka.Jelo se služi vruće sa kruhom kao prilogom.Za piće uz paprikaš služi se baranjska graševina.