Sastojci za juhu:
- oko 500 g bundeve
- 1 veći krumpir
- oko 5 dl vode
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žličica mješavine začina
- sol
- Papar
- Po želji - pečeni komadići kruha
Priprema
Oprati i oguliti i očistiti bundevu i krumpir te oboje narezati na kocke.
Nasjeckati luk i oguliti češnjak. Sve staviti kuhati u malo hladne, posoljene vode (toliko da pokrije povrće).
Kada je povrće mekano, propasirati ili usitniti električnom sjeckalicom, dodati ostatak vode, vrhnje za kuhanje, Vegetu, soli i papra po želji i još jednom kratko prokuhati.
Mezza - Kanapei na čačkalici:
- Pršut
- Dinja
- sir
- Kruh (suho pržen u rerni)
Preljev za kruh:
- Maslinovo ulje
- Bijeli sitno sjeckani luk (češnjak)
- peršin/bosiljak