Večera za 5

Recept za 5: Bosanski deja vu

Ukusan desert

RTL TV
07.02.2020 10:01

- dva jaja

- čaša od 2dl brašna

- čaša od 2dl šećera

- kokos

- ulje

- limunova korica

- 2 vanilin-šećera

- čaša mljevenihoraha

Staviti u posudu dva jaja i čašu šećera te izmiksati. Nakon toga dodati kokos, ulje iizmiksati. Nakon toga dodati brašno i prašak za pecivo te to izmiješati ina kraju dodati vanilin-šećer.

Od svih sastojaka zamijesiti tijesto tako da se ne lijepi.Uzeti komadić tijesta, uvaljati ga malo u brašno i laganopritisnuti (napravite pravokutnike).Sa svake strane zarolatitako da se u konačnici dobiještangica.Uzeti ribež i na sitnoj bockavoj strani raditi hurmašice.Slažitiu pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i peći20-25 min na 180 C (neka fino porumene).Vodu, šećer i limun izrezan na kriške skuhati.
Kada su hurmašice gotove zaliti ih sirupom (agdom).Dobro ohladiti!