- dva jaja
- čaša od 2dl brašna
- čaša od 2dl šećera
- kokos
- ulje
- limunova korica
- 2 vanilin-šećera
- čaša mljevenihoraha
Staviti u posudu dva jaja i čašu šećera te izmiksati. Nakon toga dodati kokos, ulje iizmiksati. Nakon toga dodati brašno i prašak za pecivo te to izmiješati ina kraju dodati vanilin-šećer.
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto tako da se ne lijepi.Uzeti komadić tijesta, uvaljati ga malo u brašno i laganopritisnuti (napravite pravokutnike).Sa svake strane zarolatitako da se u konačnici dobiještangica.Uzeti ribež i na sitnoj bockavoj strani raditi hurmašice.Slažitiu pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i peći20-25 min na 180 C (neka fino porumene).Vodu, šećer i limun izrezan na kriške skuhati.
Kada su hurmašice gotove zaliti ih sirupom (agdom).Dobro ohladiti!