Večera za 5

Recept za 5: Crveni oblak

Souffle od jagode sa sladoledom limuna i pistacijama

RTL.hr
31.05.2019 11:49

- 240 grama jaja ili 4 medium/large jaja

- 150 grama đžema od jagode

- 50 grama kukuruznog škroba

- 100 grama šećera

- 20 grama šećera u prahu

- 50 grama pistacija.

- 200 ml sladoleda od limuna

- 60 grama maslaca

Od đžema od jagode i kukuruznog škroba napravimo smjesu koja će bitit baza soufllea. Stavimo u frižider na hlađenje.

Posudice za souffle namažemo maslacem i obrubimo šećeromte također stavimo na hlađenje.

Od bijelanjaka jaja utučemo snijeg te njega i bazu od jagode spojimo tenapunimo posudice i pečemo 10-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok se souffle ne podigne.

Ukrasimo šećerom u prahu i na to dodamo po jednu chovellu od limuna na svaki souffle i začinimo sitno sjeckanim pistacijama.