SASTOJCI:
- 1,5 kg junetine
- 70 dkg luka
- 1 velika mrkva
- Četvrt celera
- 1 vrhnje
- Žlica-dvije brašna
- Malo mljevene crvene paprike
- 0,5 dcl konjaka
- 100 gsitno izrezaneslanine
PRIPREMA:
Izdinstati slaninu padodati usitnjeni luk, mrkvu i celer, dinstati dok malo ne omekša. Dodati šnicle junetine, doliti vode da prekrije meso i dinstati dok ne omekša. Vodu dolijevati po potrebi. Pred kraj dodati malo paprike. Vrhnje razmutiti sa žlicom brašna i sve skupa još malo prokuhati.
ŠUFNUDLE
- 1 kg krumpira
- Žlica masti
- 1 jaje
- 10-15 dkg griza
- 20 dkg brašna (dodati još po potrebi)
PRIPREMA:
Oguliti, skuhati krumpir. Izgnječiti, dodati mast, jaje, griz i brašno. Zamijesiti, raditi duguljaste valjke, peći u dubokoj masti ili ulju dok ne budu zlatne.