Play ponuda
Play ponuda
Večera za 5 na selu

Recept za 5: Crveno-bijeli

Domaći desert

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 3.7.2019. u 8:07
Play ponuda

Sastojci: 

  • 1 kg krumpira
  • malo soli
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje
  • 250 g glatkog brašna
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 20 šljiva
  • 40 g šećera
  • kokosova mast
  • krušne mrvice
  • vanilin šećer
  • 100 g jagoda
  • 100 g ribizla
  • 1 vanilin šećer

Krumpir ogulite, skuhajte i dobro ocijedite. Dodajte sol, maslac i napravite pire. Ostavite da se kratko ohladi. Kad se pire malo ohladio, dodajte jaje i dobro promiješajte. Dodajte brašno pomiješano s kukuruznim škrobom i mijesite dok tijesto ne prestane biti ljepljivo. Po potrebi dodajte još brašna. 

Tijesto razdijelite na 20 jednakih dijelova i izvaljajte ih u loptice. 
Šljive očistite i u svaku stavite žličicu šećera pomiješanog s rum šećerom. Oko svake pripremljene šljive omotajte tijesto i napravite knedlu. 
Knedle stavite kuhati u kipuću vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu i još 2 minute (sve skupa oko 10 minuta). 

Na zagrijanoj kokosovoj masti kratko popecite krušne mrvice. 

Jagode i ribizl operite, stavite u manju posudu, dodajte šećer, vanilin šećer i stavite na laganu vatru. Kad zakuha, kuhajte 10-15 minuta lagano miješajući kako bi se voće potpuno raspalo, a po potrebi dodajte nekoliko žlica vode. Umak propasirajte kroz gusto cijedilo i ostavite sa strane da se hladi. Knedle ocijedite, uvaljajte u popečene mrvice, pospite vanilin šećerom i poslužite uz pripremljeni sirup.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Recept za 5: Biokovski specijalitet

Play ponuda

Više s weba