Sastojci:
200 g mljevenog keksa
150 g maslaca
300 g malina
100 ml slatkog vrhnja
250 g bijele čokolade
500 g sira
1,5 žlica gustina
6 žlica šećera
vanilin šećer
malo vode za kuhanje malina
Priprema:
Kekse sameljemo, maslac rastopimo. Dodamo žlicu šećera , izmiješamo i stavimo na dno čaše da bude 1 centimetar debljine. Maline skuhamo u malo vode i tri žlice šećera. Kad su kuhane, procijedimo od koštica i soku dodamo gustin izmiješan sa 3 žlice vode. Miješamo dok se malo ne zgusne, preljev mora biti rjeđi. Ohladimo.
Vrhnje za šlag izmiksamo, ali ne prečvrsto. U drugu posudu izmiksamo sir sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo bijelu čokoladu koju smo rastopili na pari, izmiksamo pa sjedinimo sa šlagom. U čaši na kekse dodamo bijelu kremu, malo preljeva i tako dva puta slažemo. Dobro ohladimo i poslužimo.