sastojci:
1 kg mladog zeca
2 žlice maslinova ulja
1 žličica suhog ružmarina
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
1/2 šalice suhog bijelog vina
1/4 šalice nasjeckanog peršina
sol i papar
sastojci: marinada
1l vinskog octa
1l vode
1l bijelog vina
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
peršina
2 mrkve
20 zrna papra
4 lista lovora
1 žličica šećera
Pečenje:
7-8 režnjeva češnjaka
10-ak klinčića
1-2 grančice ružmarina
2 dl maslinova ulja
sol
Priprema: marinada
U vodu, vino i ocat dodati povrće izrezano na listiće, luk na veće ploške i sve ostalo. Kratko prokuhati i ohladiti. U marinadu dodati zeca i povremeno ga okrenuti. Sutradan zeca ocijediti, isprati vodom i obrisati krpom.
PEČENJE
Našpikovati zeca (plećke i batke) češnjakom i klinčićima. U utrobu mu staviti ružmarin, nekoliko režanja češnjaka i par klinčića. Posoliti ga. Na malo ulja staviti ga peći u pećnicu. Zeca pečemo oko sat vremena na 200 stupnjeva, jednom ga okrenemo.
KUHANJE
Na ulju na kojem smo pekli zeca zažutimo kapulu, češnjak i peršin. Dodamo bijelog vina (ono nam mora činiti većinu tekućine), malo crnog, prošek i sok od višnje. Tekućine mora biti dovoljno da prekrije zeca. Nakon što sve malo prokuha stavimo komade zeca. Dodati i Vegetu, naribani oraščić, papar, sol. Dodamo i sve što nam je ostalo iz tepsije u kojoj se zec pekao. Kuhamo oko 1/2sata.
Izvadimo komade mesa, umak propasiramo ili usitnimo štapnim mikserom, probamo i dodamo ako nam što nedostaje. Ako nam je umak prerijedak, u posudici razmutimo žlicu brašna u malo umaka i umiješamo. Ponovno vratimo meso, prokuhamo još kratko i konačno smo gotovi. Poslužimo ga uz njoke.