Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Recept za 5: Gerbinski rolat

Slatko za kraj

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 26.6.2019. u 8:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 100 g domaće marmelade od smokava
  • 1 dl bijelog vina
  • 4 jaja brašno
  • 5 dl mlijeka
  • Šećer
  • 60 g maslaca
  • 1 žličica svinjske masti
  • mljeveni orasi
  • ribana korica limuna

Skuhamo slatki bešamel od mlijeka, brašna, maslaca i malo šećera. Bešamel hladimo povremeno ga miješajući da se ne stvori korica i kad se ohladi dodamo 4 žumanjka. Od 4 bjelanjka s malo šećera utučemo čvrsti snijeg i nježno umiješamo u bešamel s jajima.

Smjesu izlijemo u posudu za pečenje koju smo prekrili papirom za pečenje. Pečemo na 180°C 20-ak minuta da tijesto lagano porumeni. Izvadimo iz pećnice i pustimo da se hladi.

Za nadjev u vinu skuhamo marmeladu od smokava. Dodamo 1 žlicu šećera, svinjsku mast i malo naribane korice od limuna. Sve prokuhamo 10 minuta da se malo zgusne.

Smjesom premažemo pečenu koru i pažljivo zarolamo uz pomoć papira na kojem se kora pekla. Roladu prelijemo karameliziranim šećerom u koji smo dodali malo čokolade i malo mljevenih oraha (preljev nije nužan).

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Pola kile sira i samo jedan limun

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba