- 100 g domaće marmelade od smokava
- 1 dl bijelog vina
- 4 jaja brašno
- 5 dl mlijeka
- Šećer
- 60 g maslaca
- 1 žličica svinjske masti
- mljeveni orasi
- ribana korica limuna
Skuhamo slatki bešamel od mlijeka, brašna, maslaca i malo šećera. Bešamel hladimo povremeno ga miješajući da se ne stvori korica i kad se ohladi dodamo 4 žumanjka. Od 4 bjelanjka s malo šećera utučemo čvrsti snijeg i nježno umiješamo u bešamel s jajima.
Smjesu izlijemo u posudu za pečenje koju smo prekrili papirom za pečenje. Pečemo na 180C 20-ak minuta da tijesto lagano porumeni. Izvadimo iz pećnice i pustimo da se hladi.
Za nadjev u vinu skuhamo marmeladu od smokava. Dodamo 1 žlicu šećera, svinjsku mast i malo naribane korice od limuna. Sve prokuhamo 10 minuta da se malo zgusne.
Smjesom premažemo pečenu koru i pažljivo zarolamo uz pomoć papira na kojem se kora pekla. Roladu prelijemo karameliziranim šećerom u koji smo dodali malo čokolade i malo mljevenih oraha (preljev nije nužan).