Večera za 5

Recept za 5: Gerbinski rolat

Slatko za kraj

RTL.hr
26.06.2019 08:07

- 100 g domaće marmelade od smokava

- 1 dl bijelog vina

- 4 jaja brašno

- 5 dl mlijeka

- Šećer

- 60 g maslaca

- 1 žličica svinjske masti

- mljeveni orasi

- ribana korica limuna

Skuhamo slatki bešamel od mlijeka, brašna, maslaca i malo šećera. Bešamel hladimo povremeno ga miješajući da se ne stvori korica i kad se ohladi dodamo 4 žumanjka. Od 4 bjelanjka s malo šećera utučemo čvrsti snijeg i nježno umiješamo u bešamel s jajima.

Smjesu izlijemo u posudu za pečenje koju smo prekrili papirom za pečenje. Pečemo na 180C 20-ak minuta da tijesto lagano porumeni. Izvadimo iz pećnice i pustimo da se hladi.

Za nadjev u vinu skuhamo marmeladu od smokava. Dodamo 1 žlicu šećera, svinjsku mast i malo naribane korice od limuna. Sve prokuhamo 10 minuta da se malo zgusne.

Smjesom premažemo pečenu koru i pažljivo zarolamo uz pomoć papira na kojem se kora pekla. Roladu prelijemo karameliziranim šećerom u koji smo dodali malo čokolade i malo mljevenih oraha (preljev nije nužan).