Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Recept za 5: Janjeća juha s raviolima

Ukusno predjelo na žlicu

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 26.6.2019. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci za juhu:

  • 2 l vode
  • 1 kg janjetine
  • 3 mrkve
  • ¼ korijena celera
  • list celera
  • papar u zrnu
  • sol

Sve sastojke (osim soli) stavimo u hladnu vodu i kad zakuha, kuhamo dva sata. Nakon sat vremena kuhanja posolimo po želji.

Sastojci za raviole:

  • mljeveni janjeći but
  • 100 g zaleđenog janjećeg loja
  • ovčji sir
  • peršin
  • 1 jaje
  • brašno
  • voda
  • maslinovo ulje
  • sol

Zamijesimo tijesto od brašna, jaja, malo soli i vode. Dobro ga obradimo i pustimo da se odmori u najlonskoj vrećici. Za to vrijeme pripremimo nadjev, mljevenoj janjetini dodamo janjeći loj, sitno sjeckani peršin, naribani ovčji sir i malo maslinovog ulja i soli po želji.

Razvaljamo tijesto debljine oko pola centimetra i narežemo ga na trake jednake širine na koje slažemo kuglice od mesa. Prekrijemo ih drugom trakom i onda s modelom za raviole odrežemo jedan po jedan raviol. Dobivene raviole kuhamo 5 minuta u janjećoj juhi i odmah služimo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Ljekoviti lungić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba