Večera za 5

Recept za 5: Janjeća juha s raviolima

Ukusno predjelo na žlicu

RTL.hr
26.06.2019 08:00

Sastojci za juhu:

- 2 l vode

- 1 kg janjetine

- 3 mrkve

- korijena celera

- list celera

- papar u zrnu

- sol

Sve sastojke (osim soli) stavimo u hladnu vodu i kad zakuha, kuhamo dva sata. Nakon sat vremena kuhanja posolimo po želji.

Sastojci za raviole:

- mljeveni janjeći but

- 100 g zaleđenog janjećeg loja

- ovčji sir

- peršin

- 1 jaje

- brašno

- voda

- maslinovo ulje

- sol

Zamijesimo tijesto od brašna, jaja, malo soli i vode. Dobro ga obradimo i pustimo da se odmori u najlonskoj vrećici. Za to vrijeme pripremimo nadjev, mljevenoj janjetini dodamo janjeći loj, sitno sjeckani peršin, naribani ovčji sir i malo maslinovog ulja i soli po želji.

Razvaljamo tijesto debljine oko pola centimetra i narežemo ga na trake jednake širine na koje slažemo kuglice od mesa. Prekrijemo ih drugom trakom i onda s modelom za raviole odrežemo jedan po jedan raviol. Dobivene raviole kuhamo 5 minuta u janjećoj juhi i odmah služimo.