Sastojci za juhu:
- 2 l vode
- 1 kg janjetine
- 3 mrkve
- korijena celera
- list celera
- papar u zrnu
- sol
Sve sastojke (osim soli) stavimo u hladnu vodu i kad zakuha, kuhamo dva sata. Nakon sat vremena kuhanja posolimo po želji.
Sastojci za raviole:
- mljeveni janjeći but
- 100 g zaleđenog janjećeg loja
- ovčji sir
- peršin
- 1 jaje
- brašno
- voda
- maslinovo ulje
- sol
Zamijesimo tijesto od brašna, jaja, malo soli i vode. Dobro ga obradimo i pustimo da se odmori u najlonskoj vrećici. Za to vrijeme pripremimo nadjev, mljevenoj janjetini dodamo janjeći loj, sitno sjeckani peršin, naribani ovčji sir i malo maslinovog ulja i soli po želji.
Razvaljamo tijesto debljine oko pola centimetra i narežemo ga na trake jednake širine na koje slažemo kuglice od mesa. Prekrijemo ih drugom trakom i onda s modelom za raviole odrežemo jedan po jedan raviol. Dobivene raviole kuhamo 5 minuta u janjećoj juhi i odmah služimo.