Večera za 5

Recept za 5: Jelo grofa Bombellesa

Ivanka je glavno jelo pripremila ukusnu teletinu u umaku od povrća s domaćim rezancima.

RTL.hr
07.03.2020 09:00

sastojci:

5 komada telećeg karea

2 veća luka

2 mrkve

3 lovorova lista

1 svježa paprika

2 češnja češnjaka

sol, papar, mješavina začina, slatka mljevena paprika

ulje

2 dl vina

1 žlica brašna

Meso posoliti i popapriti pa kratko prepržiti na malo ulja, na tom ulju staviti pržiti sitno sjeckano povrće. Kad povrće omekša, podliti vodom ili temeljcem i vinom, dodati meso u umak i kuhati dok ne omekša. Povrće se može usitniti mikserom ako želite te se može dodatno zgusnuti žlicom brašna ako je prerijetko.

Poslužiti s domaćim njokima ili nekom drugom vrstom domaće tjestenine.