sastojci:
200 g tanko narezanog pršuta
1 kg svinjetine
sol i papar
2 žlice maslinova ulja
1,5 kg mješavine krumpira i korjenastog povrća
grančica majčine dušice i ružmarina
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Svinjetinu posolite i popaprite. Na radnu plohu jednu do druge raspodijelite ploške pršuta tako da se preklapaju pa na njih stavite meso i smotajte. U posudu za pečenje stavite krumpir i korjenasto povrće, posolite ga i popaprite te nakapajte maslinovim uljem, pospite majčinom dušicom i ružmarinom te promiješajte. Pecite ga 15 minuta pa izvadite iz pećnice i na njega stavite meso. Pecite još 30-ak minuta, odnosno dok meso i krumpir ne budu pečeni. Meso prije rezanja ostavite da odstoji najmanje pet minuta. Narežite ga na ploške i poslužite s pečenim krumpirom i korjenastim povrćem.