Večera za 5

Recept za 5: Koko pečenje

Ovotjedni kandidati još su jednom pohvalili izgled i okus Denisova glavnog jela.

RTL.hr
13.03.2020 15:36

sastojci:

200 g tanko narezanog pršuta

1 kg svinjetine

sol i papar

2 žlice maslinova ulja

1,5 kg mješavine krumpira i korjenastog povrća

grančica majčine dušice i ružmarina

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Svinjetinu posolite i popaprite. Na radnu plohu jednu do druge raspodijelite ploške pršuta tako da se preklapaju pa na njih stavite meso i smotajte. U posudu za pečenje stavite krumpir i korjenasto povrće, posolite ga i popaprite te nakapajte maslinovim uljem, pospite majčinom dušicom i ružmarinom te promiješajte. Pecite ga 15 minuta pa izvadite iz pećnice i na njega stavite meso. Pecite još 30-ak minuta, odnosno dok meso i krumpir ne budu pečeni. Meso prije rezanja ostavite da odstoji najmanje pet minuta. Narežite ga na ploške i poslužite s pečenim krumpirom i korjenastim povrćem.