Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Recept za 5: Koko pečenje

Ovotjedni kandidati još su jednom pohvalili izgled i okus Denisova glavnog jela.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 13.3.2020. u 15:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sastojci:

200 g tanko narezanog pršuta

1 kg svinjetine

sol i papar

2 žlice maslinova ulja

1,5 kg mješavine krumpira i korjenastog povrća

grančica majčine dušice i ružmarina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Svinjetinu posolite i popaprite. Na radnu plohu jednu do druge raspodijelite ploške pršuta tako da se preklapaju pa na njih stavite meso i smotajte. U posudu za pečenje stavite krumpir i korjenasto povrće, posolite ga i popaprite te nakapajte maslinovim uljem, pospite majčinom dušicom i ružmarinom te promiješajte. Pecite ga 15 minuta pa izvadite iz pećnice i na njega stavite meso. Pecite još 30-ak minuta, odnosno dok meso i krumpir ne budu pečeni. Meso prije rezanja ostavite da odstoji najmanje pet minuta. Narežite ga na ploške i poslužite s pečenim krumpirom i korjenastim povrćem.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Beee paprikaš

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba