Večera za 5

Recept za 5: Koko torta

Konobar Denis za desert je poslužio prefinu voćnu tortu.

RTL.hr
13.03.2020 15:38

sastojci:

100 g šećera

1 jaje

100 g brašna

100 g mljevenih badema

400 g jagoda

250 g posnog sira

80 g šećera

2 vanil šećera

200 g kokosova brašna

200 g slatkog vrhnja

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Maslac pjenasto izradite sa šećerom i jajetom, a zatim umiješajte brašno pomiješano s bademima. Biskvitnu smjesu razmažite u namašćeni kalup za torte (promjera 24 cm), stavite je u pećnicu i pecite otprilike 20 min. Kad je pečen, biskvit izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače. Jagode operite i očistite pa ih po želji narežite na manje komade. Izmiješajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i 100 grama kokosa, a zatim umiješajte tučeno slatko vrhnje. Razmažite kremu po tijestu, preko toga posložite jagode pa sve pospite drugom polovicom kokosa. Po želji, dodatno ukrasite listićima kokosa.