Večera za 5

Recept za 5: Kora drveta

Vegansko glavno jelo

RTL TV
13.02.2020 08:12

Krumpir zapečen skarameliziranim povrćem (luk, paprika, mrkva, patlidžan, tikvice, sušenerajčice. Salata od endivije i radiča snarom i klicama češnjaka.

POHANI CHICKWHEAT

Sastojci:

- 10 chickwheat mariniranih šnicli

- 15 dkg veganskog sira

- 15 dkg veganskog kulena

Smjesa za pohanje:

- 3 žlice brašna

- 1 žličica crvene paprike

- 1 žličica mješavine začina za piletinu

- 1 dcl vode

- 1 žličica praška za pecivo

Sastojke dobro izmiješati da bude bez grudica.

Za pohanje još treba:

- oštro brašno

- krušne mrvice

- ulje za prženje

Prethodno napravljene šnicle izrezati tako da se napravi džepić u koji treba ugurati nasjeckani sir i kulen. Zatvoriti čačkalicom.

Uvaljati u oštro brašno, umočiti u smjesu za pohanje i uvaljati u mrvice. Pržiti na vrelom ulju.

Pečeni krumpir

- 2 kg krumpira

- 2 veća luka

- 4 veće mrkve

- 2 veće crvene paprike

- 1 tikvica

- 1 patlidžan

- 10 dkg sušenih rajčica

- 1 žlica dimljene soli i mješavine biljnih začina

- 1 dcl ulja

Sve povrće osim krumpira i mrkve očistiti i narezati na kockice.

Na malo ulja karamelizirati lukpa dodati ostalo povrće da se omekša.

Oguliti krumpir i mrkvu i narezati ih na ploške.

Preliti karamelizirani luk preko krumpira i mrkve, dodati ulje i začine pa sve peći na masnom papiru oko 45 minuta. Po potrebi podliti smalo vode.

TARTAR

1 šalica veganske majoneze

1dcl sojinog nezaslađenog mlijeka

10 dkg svježeg tofua

2 dcl ulja,

limuna sok,

1 žličica senfa, crna sol.

Sve sastojke izblendati štapnim mikserom.

1 šalica sitno sjeckanih kiselih krastavaca

1 češanj češnjaka

Dodati sol i ocat prema okusu

Salata

- glavica endivije

- glavica crvenog radiča

- 1 nar

- paketić svježih klica češnjaka

Za dressing: sol, ocat i ulje.

Salatu očistiti i oprati. Listove usitniti na manje komadiće.

Nar očistiti. Sve pomiješati u velikoj zdjeli pa preliti dressingom od octa i ulja. Dodati svježe klice češnjaka.