Krumpir zapečen skarameliziranim povrćem (luk, paprika, mrkva, patlidžan, tikvice, sušenerajčice. Salata od endivije i radiča snarom i klicama češnjaka.
POHANI CHICKWHEAT
Sastojci:
- 10 chickwheat mariniranih šnicli
- 15 dkg veganskog sira
- 15 dkg veganskog kulena
Smjesa za pohanje:
- 3 žlice brašna
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica mješavine začina za piletinu
- 1 dcl vode
- 1 žličica praška za pecivo
Sastojke dobro izmiješati da bude bez grudica.
Za pohanje još treba:
- oštro brašno
- krušne mrvice
- ulje za prženje
Prethodno napravljene šnicle izrezati tako da se napravi džepić u koji treba ugurati nasjeckani sir i kulen. Zatvoriti čačkalicom.
Uvaljati u oštro brašno, umočiti u smjesu za pohanje i uvaljati u mrvice. Pržiti na vrelom ulju.
Pečeni krumpir
- 2 kg krumpira
- 2 veća luka
- 4 veće mrkve
- 2 veće crvene paprike
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 10 dkg sušenih rajčica
- 1 žlica dimljene soli i mješavine biljnih začina
- 1 dcl ulja
Sve povrće osim krumpira i mrkve očistiti i narezati na kockice.
Na malo ulja karamelizirati lukpa dodati ostalo povrće da se omekša.
Oguliti krumpir i mrkvu i narezati ih na ploške.
Preliti karamelizirani luk preko krumpira i mrkve, dodati ulje i začine pa sve peći na masnom papiru oko 45 minuta. Po potrebi podliti smalo vode.
TARTAR
1 šalica veganske majoneze
1dcl sojinog nezaslađenog mlijeka
10 dkg svježeg tofua
2 dcl ulja,
limuna sok,
1 žličica senfa, crna sol.
Sve sastojke izblendati štapnim mikserom.
1 šalica sitno sjeckanih kiselih krastavaca
1 češanj češnjaka
Dodati sol i ocat prema okusu
Salata
- glavica endivije
- glavica crvenog radiča
- 1 nar
- paketić svježih klica češnjaka
Za dressing: sol, ocat i ulje.
Salatu očistiti i oprati. Listove usitniti na manje komadiće.
Nar očistiti. Sve pomiješati u velikoj zdjeli pa preliti dressingom od octa i ulja. Dodati svježe klice češnjaka.