Večera za 5 na selu

Recept za 5: Kozice u umaku idealan su recept za sve one koji petkom preferiraju morske plodove

Gospođa Marija otkrila je svoje najbolje recepte.

RTL.hr
10.09.2021 12:28

Predjelo – Kozice u umaku od rajčice s manistrom

Marija Tadić

2dcl maslinovog ulja

1,5 kg kozica

Manistra sa šparogama

250 g pelate od rajčice

2 dcl bijelog vina

1 vezica peršina

Sol,papar, dalmatinski začin

Na maslinovo ulje staviti očišćene kozice,ostaviti da se pirja 10ak minuta ,nakon toga dodati peršin,papar,sol,pelate i podliti bijelim vinom.

Posebno zakuhati vodu ubaciti manistru ,u vodu staviti malo ulja.

Nakon što je manistra gotova sve zajedno pomješati i poslužiti

Glavno jelo – Orada/komarča s blitvom

Marija Tadić

6 orada/komarča

1 kg blitve

Maslinovo ulje

Češnjak i peršin

Blitvu očistiti skuhati u vreloj vodi oko 20 min. Nakon toga dobro ocjediti,začiniti maslinovim uljem,soli i češnjakom.

Oradu očistiti, posušiti , posoliti i ostaviti malo da odstoji. Peći na gradelama na srednje jakom žaru 20ak minuta ovisno o veličini ribe.

Desert – Tiramisu

Marija Tadić

4 žumanjka

100 g šećera u prahu

250 g mascarpone sira

250 ml slatkog vrhnja

150g piškota

150 ml skuhane kave

Kakao

Staviti u posudu 4 žumanjka sa 100 g šećera u prahu i smiksati. Na tu smjesu dodati sir mascarpone i pjenjačom napraviti ujednačenu smjesu.,na kraju ubaciti vrhnje i još jednom pjenačom izmješati.Prvi sloj piškota umakati u kavu i poslagati u kalup te na to staviti kremu poravnati i nastaviti sa slijedećim redom. Gornji sloj posuti kakaom prekrili alu folijom i staviti jedno 4 sata u hladnjak.