Predjelo – Kozice u umaku od rajčice s manistrom
2dcl maslinovog ulja
1,5 kg kozica
Manistra sa šparogama
250 g pelate od rajčice
2 dcl bijelog vina
1 vezica peršina
Sol,papar, dalmatinski začin
Na maslinovo ulje staviti očišćene kozice,ostaviti da se pirja 10ak minuta ,nakon toga dodati peršin,papar,sol,pelate i podliti bijelim vinom.
Posebno zakuhati vodu ubaciti manistru ,u vodu staviti malo ulja.
Nakon što je manistra gotova sve zajedno pomješati i poslužiti
Glavno jelo – Orada/komarča s blitvom
6 orada/komarča
1 kg blitve
Maslinovo ulje
Češnjak i peršin
Blitvu očistiti skuhati u vreloj vodi oko 20 min. Nakon toga dobro ocjediti,začiniti maslinovim uljem,soli i češnjakom.
Oradu očistiti, posušiti , posoliti i ostaviti malo da odstoji. Peći na gradelama na srednje jakom žaru 20ak minuta ovisno o veličini ribe.
Desert – Tiramisu
4 žumanjka
100 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
150g piškota
150 ml skuhane kave
Kakao
Staviti u posudu 4 žumanjka sa 100 g šećera u prahu i smiksati. Na tu smjesu dodati sir mascarpone i pjenjačom napraviti ujednačenu smjesu.,na kraju ubaciti vrhnje i još jednom pjenačom izmješati.Prvi sloj piškota umakati u kavu i poslagati u kalup te na to staviti kremu poravnati i nastaviti sa slijedećim redom. Gornji sloj posuti kakaom prekrili alu folijom i staviti jedno 4 sata u hladnjak.