Sastojci:
- 0.5 l mlijeka
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 vrećice vanilin šecera
- Limunova korica
- narančina korica
- maraskino
- 200 g šećera za karamel
Priprema:
Šećer i vanilin šećer je potrebno pomiješati s mlijekom. Izmiksati jaja i pomiješati ih s mlijekom,te naribati koricu limuna , naranče i dodati par kapi maraskina.
Rastopiti šećer (200 grama) do faze karameliziranja ( paziti da ne zagori ). Pažljivo ga razliti po stranama posude u kojoj se rožata peče i pustiti da se ohladi. Smjesu uliti u posudu s karamelom.
Rožatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 170- 180 stupnjeva.
Dobro ohlaženu rozatu odvojite od stijenke posude u kojoj se pekla, na posudu stavimo tanjur, pritisnemo i okrenemo.