Sastojci:
- 1 kg kunića
- malo soli, papra, brašna
- ulje ili mast
- 2 do 3 glavice crvenog luka
- 4 do 5 češnja češnjaka
- mljevena paprika
- lovorov list
- žlica mješavine začina
- 20 do 30 suhih šljiva
- palenta
- malo maslaca
Isjeći kunića na komade, malo posoliti. Svaki komad uvaljati u brašno i prepeći na vrućoj masnoći (ulje – mast) s obje strane da malo porumeni.
Prepečene komade staviti sa stranete na istoj masnoći prepržiti dvije, tri glavice crvenog luka, zatim vratiti prepečenog kunića, dodati 4 do 5 češnja češnjaka, malo papra, malo mljevene crvene paprike i žlicu mješavine začina. Preliti vodom da prekrije mesote ubaciti jedan lovorov list. Dinstati dok meso ne omekša.
Nakon toga dodati 20 do 30 suhih šljivate krčkati dok šljive ne omekšaju.
Kao prilog najbolja je palenta na maslacu.