RAW (SIROVA) VEGAN TORTA OD SMOKVA I LAVANDE
- Indijski oraščić
- Suhe smokve
- Bademi
- Datulje
- Kokosovo brašno
- Agava sirup
- Kokosovo ulje
- Kokosov maslac
- Mljevena lavanda
Tri šalice indijskog oraščića namočimo dan ranije u vodi. Za podlogu sitno miksamo 4 suhe smokve, datulje i jednu šalicu badema, 2 žlice kokos brašna pau sve to dodamo agava sirup i 2 žlice kokosovog ulja.
Smjesu stavimo na dno kalupa i dobro poravnamo. Za kremu ocijedimo indijski oraščić, dodamo agava sirup, sok od pola limuna, malo soli, orašastog mlijeka po potrebi za željenu gustoću, jednu breskvu, sve to dobro miksamo u blenderu pa dodamo kokosovov maslac. Ukrasimo mljevenom lavandom.
Stavimo u zamrzivačna sat i 30 min. Prije posluživanja pustiti da se odmrzne.