Biskvit
- 4 jaja
- 200 gšećera
- 70 dag maslaca
- 40 dag čokolade
- 60 ml kipuće vode
- žličica vanilin šećera
- 200 g oštrog brašna
- 40 dag gorkog kakaa
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- malo soli
Tučemo žutanjke sa šećerom, dodamo mokre namirnice pa suhe i na kraju umiješamo bjelanjke. Pečemo na 175 stupnjeva cca 20 minuta. Ohlađeni bisvit režemo na tri dijela, natopimo rumom i mlijekom te filamo kremom od vanilije. Prekrijemo ticino masom i ukrasimo lavandom izrađenom od ticino mase.
Krema
- 1 želatina
- 50 ml vode
- 500 ml mlijeka
- 1 prašak za puding od vanilije
- 1 žlica gustina
- 3 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- 200 ml vrhnja za šlag
Ukuhamo mlijeko, dodamo puding pomiješan s gustinom, žutanjke umutimo sa šećerom te sve zajedno ukuhamo u mlijeku dok ne zagusne. U toplu kremu dodamo želatinu pa u ohlađenu kremu šlag.
Ticino masa
- med
- maslaca
- šećera u prahu
- želatina
Med otopimo, rastopimo maslac, dodamo želatinu te smjesu miješamo sa šećerom u prahu dok ne dobijemo smjesu dovoljne čvrstoće za oblikovanje.