Večera za 5

Recept za 5: Ljubičasta čokolada

Prelijep desert

RTL.hr
25.06.2019 08:07

Biskvit

- 4 jaja

- 200 gšećera

- 70 dag maslaca

- 40 dag čokolade

- 60 ml kipuće vode

- žličica vanilin šećera

- 200 g oštrog brašna

- 40 dag gorkog kakaa

- 1 prašak za pecivo

- prstohvat sode bikarbone

- malo soli

Tučemo žutanjke sa šećerom, dodamo mokre namirnice pa suhe i na kraju umiješamo bjelanjke. Pečemo na 175 stupnjeva cca 20 minuta. Ohlađeni bisvit režemo na tri dijela, natopimo rumom i mlijekom te filamo kremom od vanilije. Prekrijemo ticino masom i ukrasimo lavandom izrađenom od ticino mase.

Krema

- 1 želatina

- 50 ml vode

- 500 ml mlijeka

- 1 prašak za puding od vanilije

- 1 žlica gustina

- 3 žumanjka

- 1 vanilin šećer

- 200 ml vrhnja za šlag

Ukuhamo mlijeko, dodamo puding pomiješan s gustinom, žutanjke umutimo sa šećerom te sve zajedno ukuhamo u mlijeku dok ne zagusne. U toplu kremu dodamo želatinu pa u ohlađenu kremu šlag.

Ticino masa

- med

- maslaca

- šećera u prahu

- želatina

Med otopimo, rastopimo maslac, dodamo želatinu te smjesu miješamo sa šećerom u prahu dok ne dobijemo smjesu dovoljne čvrstoće za oblikovanje.