- Zelena tjestenina1000g
- Plodovi mora (gamberi i razni školjkaši,lignje)
- Peršin (1 vezica)
- Bijeli luk (3-4 češnja)
- Bijeli vino (1-2 dl)
- Sir parmezan
- Pire od rajčice
Postupak:
U dublju posudu naliti 2-3 litre vode koju posolimo i čekamo da provre, paralelno u plitku posudu na plitko ugrijanu masnoću maslinovog ulja stavimo bijeli luk,plodove mora ilignje narezane na komadiće, prstohvat peršina, 1-2 dl bijelog vina, pire od rajčice, malo soli i papra i sve zajedno dinstamo 15-20 min uz lagano miješanje.
Kad je voda uzavrela stavimo zelenu tjesteninu u lonac s otprilike jednom žlicom suncokretovog ulja i tako je kuhamo uz par miješanja 10-15 min.
Zatim procijedimo tjesteninu te je promiješamo s umakom plodova mora i pospemo peršinom.