Večera za 5

Recept za 5: Manistra a la Adriatica

Ukusno mediteransko predjelo

RTL.hr
14.06.2019 10:58

- Zelena tjestenina1000g

- Plodovi mora (gamberi i razni školjkaši,lignje)

- Peršin (1 vezica)

- Bijeli luk (3-4 češnja)

- Bijeli vino (1-2 dl)

- Sir parmezan

- Pire od rajčice

Postupak:

U dublju posudu naliti 2-3 litre vode koju posolimo i čekamo da provre, paralelno u plitku posudu na plitko ugrijanu masnoću maslinovog ulja stavimo bijeli luk,plodove mora ilignje narezane na komadiće, prstohvat peršina, 1-2 dl bijelog vina, pire od rajčice, malo soli i papra i sve zajedno dinstamo 15-20 min uz lagano miješanje.

Kad je voda uzavrela stavimo zelenu tjesteninu u lonac s otprilike jednom žlicom suncokretovog ulja i tako je kuhamo uz par miješanja 10-15 min.

Zatim procijedimo tjesteninu te je promiješamo s umakom plodova mora i pospemo peršinom.