Biskvit
250 gtamne čokolade
250 gmargarina
6 jaja
2 i 1/2 šećera u prahu
1 dcl brašna
Glazura
100 gmargarina
100 gtamne čokolade
50 gmeda
Premazati kalup margarinom,istopiti margarin u mikrovalnoj, dodati izlomljenu čokoladu i miješati,izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca. Nakon toga sveohladiti pa staviti u zamrzivačpreko noći.
Za glazuru istopiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa pa preliti glazuru po smrznutoj torti.
Sladoled od višanja
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 400 gkiselog vrhnja
- 200 gšećera u prahu, 2 vanilin-šećera
- 400 gvišanja, bilo domaćih, bilo iz tegle
Vrhnje umutiti u šlag, dodati šećer i vanilin-šećer pa vrhnje, tek nakon toga dodativišnje i sve u multipraktiku izmutiti. Staviti u posudu i spremiti u zamrzivač.