Večera za 5

Recept za 5: Medeni smješko

Ukusan desert s domaćim višnjama

RTL TV
14.02.2020 08:16

Biskvit

250 gtamne čokolade

250 gmargarina

6 jaja

2 i 1/2 šećera u prahu

1 dcl brašna

Glazura

100 gmargarina

100 gtamne čokolade

50 gmeda

Premazati kalup margarinom,istopiti margarin u mikrovalnoj, dodati izlomljenu čokoladu i miješati,izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca. Nakon toga sveohladiti pa staviti u zamrzivačpreko noći.

Za glazuru istopiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa pa preliti glazuru po smrznutoj torti.

Sladoled od višanja

- 1/2 l slatkog vrhnja

- 400 gkiselog vrhnja

- 200 gšećera u prahu, 2 vanilin-šećera

- 400 gvišanja, bilo domaćih, bilo iz tegle

Vrhnje umutiti u šlag, dodati šećer i vanilin-šećer pa vrhnje, tek nakon toga dodativišnje i sve u multipraktiku izmutiti. Staviti u posudu i spremiti u zamrzivač.