Sastojci
- 400-500 glungića
- 2 kg krumpira
- 200-300 gtanko narezane pancete (hamburger) po dužini
- 1 žličica senfa
- malo soli
- malo papra
- malo crvene slatke mljevene paprike
- maslinovo ulje
Priprema
Očistite krumpir po dužini i začinite ga soli, paprom, crvenom paprikom i maslinovim uljem.
Lungić začinite soli i paprom te ga na naglo zarumenite na tavi sa svih strana.
Stavite lungić na veći tanjur.
Ulje od lungića stavite u protvan i dodajte krumpire. Lungić namažete senfom, zamotate ga u pancetu i pričvrstite to čačkalicama.
Tako zamotanog stavite među krumpire u protvan i pecite u zagrijanoj pećnici na 200C
Najprije pecite pokrivenog salu-folijom oko 30minuta. Nakon čega još oko 30 minuta otkrivenog bez folije. Da vam jelo bude sočnije kad otkrijte foliju zalijte krumpire sa 1 dl tople vode, povremeno podlijevajte i lungić da se panceta jako ne posuši.
KARAMELIZIRANI LUK
Za pripremu manje količine karameliziranog luka, koja će dostajati za jedan obiteljski obrok, trebat će vam 2-3 velika luka i 3 glavice ljutike, prstohvat soli, 2-3 žlice maslinovog ulja, 2 žličice smeđeg šećera, 2 žličice balzamičnog octa i po želji malo timijana. U početku treba zagrijati ulje na laganoj vatri i dodati izrezani luk i ljutiku na toplo ulje. Pustiti da se kratko pirja i potom posoliti. Luk treba pirjati polagano, stalno na najlaganijoj vatri, 20 minuta, povremeno miješajući kako se ne bi zalijepio za tavu ili izgorio. Kada luk omekša i dobije zlatnu boju, dodajte šećer i potom balzamični ocat i tako pokrenite proces karamelizacije. Pirjajte sve skupa još 10minuta, povremeno miješajući. Ako želite, pod kraj dodajte malo timijana. Na kraju smjesa treba biti ljepljiva i tamna.