Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Recept za 5: Moje šumsko čudo

Diana je za kraj večere poslužila posebno ukrašen voćni kolač.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 11.3.2020. u 14:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sastojci:

1 kg keksa Petit-Beurre

3 pudinga od vanilije

2 kisela vrhnja

1 l mlijeka

500 ml vrhnja za šlag

500 g smrznutog šumskog voća

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3 vanil šećera

1 limun šećer

1 šlag fiks za čvrstoću

1 vrećica želatina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

Od litre mlijeka oduzmite 2 dl koja ulijete u zdjelicu u koju će se kratko umakati keks, a zatim redati u posudu preko cijele površine dna. U preostalom mlijeku skuhajte 3 pudinga od vanilije, u koji je dodano 5 žlica šećera i jedan limunov šećer. Kada se puding malo ohladi, dodati u njega jednu čašu kiselog vrhnja te dobro promiješati. Dok se puding još hladi, smrznuto voće staviti kuhati na laganu vatru dok se potpuno ne otpusti. Zatim u voće dodajte vrećicu želatine i ostaviti da se ohladi.

U posudu za pečenje redajte kekse, puding pa voće. Ponoviti još jednom postupak i zatim na vrh dodati istučeno vrhnje za šlag u koji je dodan jedan šlag fiks za čvrstoću. Ukrasiti po želji.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Bosutski divlji šaran na rašljama – Bosutski bećar

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba