Večera za 5

Recept za 5: Moje šumsko čudo

Diana je za kraj večere poslužila posebno ukrašen voćni kolač.

RTL.hr
11.03.2020 14:11

sastojci:

1 kg keksa Petit-Beurre

3 pudinga od vanilije

2 kisela vrhnja

1 l mlijeka

500 ml vrhnja za šlag

500 g smrznutog šumskog voća

3 vanil šećera

1 limun šećer

1 šlag fiks za čvrstoću

1 vrećica želatina

Od litre mlijeka oduzmite 2 dl koja ulijete u zdjelicu u koju će se kratko umakati keks, a zatim redati u posudu preko cijele površine dna. U preostalom mlijeku skuhajte 3 pudinga od vanilije, u koji je dodano 5 žlica šećera i jedan limunov šećer. Kada se puding malo ohladi, dodati u njega jednu čašu kiselog vrhnja te dobro promiješati. Dok se puding još hladi, smrznuto voće staviti kuhati na laganu vatru dok se potpuno ne otpusti. Zatim u voće dodajte vrećicu želatine i ostaviti da se ohladi.

U posudu za pečenje redajte kekse, puding pa voće. Ponoviti još jednom postupak i zatim na vrh dodati istučeno vrhnje za šlag u koji je dodan jedan šlag fiks za čvrstoću. Ukrasiti po želji.