Sastojci:
- 800 g odrezaka tune
- 1 žlica brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 pakiranje sjeckane rajčice
- 10 zelenih maslina
- 1 žlica šećera
- 100 g luka
- 100 g mrkve
- 6 suhih šljiva 4 klinčića
- 400 ml crnog vina
- sol, papar
Za prilog ; 1 kg kuhanih njoka
Priprema:
1. Odreske s jedne strane uvaljati u brašno te kratko popeći
2. U istu posudu dodati preostalo ulje, protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, narezane masline, luk, naribanu mrkvu, šljive sitno narezane i klinčić. Pirjati lagano na 40 min.
4. Umak na kraju propasirati, posložiti odreske tune i dodati preostalo vino. Kuhati lagano još 20 minuta te poslužiti uz njoke.